EXATLON. Mesajul lui Vladimir Draghia pentru tineri “Sportul e o forma de educatie”

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 mai 2018, 17:08
video Foto(6)

“Exatlon” a devenit rapid, inca de la debut, cel mai iubit reality din Romania, un adevarat fenomen, care a insuflat tuturor categoriilor de public, copii, tineri, parinti sau bunici, dorinta de competitie si dragostea pentru sport. F

Fiecare editie este urmarita cu sufletul la gura de milioane de romani, trei ore pe zi, cinci zile din saptamana. Setea pentru sport, dorinta de apartenenta intr-o echipa si identificarea cu valorile si principiile modelelor de la “Exatlon”, fie ei Razboinici sau Faimosi, sunt transpuse in miile de mesaje, pe retelele sociale postate de fanii reality-ului.

“Exatlon” nu este doar un show TV, ci a devenit un liant intre generatii, concursul sportiv care raspandeste cu rapiditate printre tineri, mesaje clare, obiective si atat de necesare: sportul face bine, fairplay-ul este o valoare fundamentala.

In Arena de aseara, inainte ca Razboinicii sa isi nominalizeze coechipierii spre eliminare, Vladimir Draghia a tinut un discurs emotionant, transmitand tinerilor din intreaga tara un mesaj demn de un adevarat invingator. Sportul este o constanta in vietile celor care vor sa aiba un psihic puternic intr-un fizic de invidiat, este solutia pe care o pot urma tinerii pentru a-si atinge mai usor telurile, pentru a cunoaste cu adevarat echilibrul, bucuria de a trai.
Mai mult, sportul te ajuta sa treci cu fruntea sus peste esecuri majore, sa te disciplinezi si sa-ti regasesti resursele.  

“Sportul este bun, dar si necesar. Sportul este o forma de educatie, si nu doar sportiva. Te educa pe toate planurile, chiar si pe cel emotional. Daca vorbesc despre tineri, cred ca o invatatura foarte buna ar fi faptul ca suferinta chiar trebuie traita.
In pofida mesajelor care de cele mai multe ori iti spun sa treci <peste> cat mai repede, eu chiar cred in suferinta si stiu ca isi are rostul ei. Daca nu o simti, nu ai cum sa treci cu adevarat peste ea si sa ajungi sa te bucuri de momentele frumoase”, a spus Vladimir Draghia.
Pentru actorul si sportivul Vladimir Draghia, esecul este obligatoriu pentru a evolua. Suferinta care decurge dintr-o infrangere se va transforma, mai tarziu, in victorie.
Iar asta s-a vazut, de nenumarate ori, chiar in evolutia concurentilor de la “Exatlon”.

“Nu fac cea mai mare drama din esecul respectiv, dar trebuie sa il traiesc pentru a putea invata ceva din el. Stiu ca doar datorita lui voi putea fi fericit!”, a completat Vladimir Draghia.  
 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.