Mini-vacanța de 1 Mai se apropie, iar comercianții de pe litoral vor să profite din plin. O simplă porție de hamsie la malul mării a ajuns să coste chiar și 50 de lei. Restaurantele din Portul Tomis se pregătesc de zori pentru valul de turiști, dar și prețurile sunt pe măsură.
Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o porție de hamsie în Portul Tomis
Cu mini-vacanța de 1 Mai apropiindu-se cu pași rapizi, turiștii și localnicii din Portul Tomis sunt surprinși de prețurile exorbitante practicate în restaurantele de pe malul mării. La o simplă vizionare a meniului, constatăm faptul că o porție de hamsie costă 50 de lei, iar porția standard este de doar 200 de grame
Acest lucru a stârnit reacții de dezamăgire și nemulțumire în rândul vizitatorilor. Mulți se întreabă dacă prețurile exagerate vor împiedica turiștii să aleagă litoralul românesc drept destinație pentru petrecerea mini-vacanței de 1 Mai, exprimându-și îngrijorarea că aceste tarife piperate ar putea afecta experiența lor de relaxare și distracție pe litoralul românesc.
„Hamsia era de obicei felul de mâncare preferat al românilor pe litoral, tocmai pentru că era și ieftin, nu doar delicios. Bine...acesta este prețul pentru o porție servită într-un restaurant, dar bănuiesc că pe plajă sau la împinge tava e ceva mai ieftin. Putem spune că e hamsie la preț de fructe de mare. Dar uite, partea bună e că vine însoțită și de lămâie”, a spus Valentina, pentru Kanald.ro.
Ce altceva pot mânca românii în mini-vacanța de 1 Mai
Cu toate că prețurile sunt mai ridicate în acest an, restaurantele din Portul Tomis rămân recunoscute pentru gama lor variată de preparate, în special bazate pe pește și fructe de mare, fiind specifice zonei. De la delicii tradiționale la preparate inovatoare, turiștii și localnicii au la dispoziție o selecție bogată de mâncăruri care să satisfacă orice gusturi culinare. Cu toate că prețurile pot părea mai mari, experiența culinară oferită de restaurantele de pe malul mării din Portul Tomis continuă să fie una autentică și memorabilă, reprezentând o parte esențială din farmecul și tradiția zonei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Pentru o porție de calcan pe plită, turiștii trebuie să scoată din buzunar 140 de lei, pentru o porție de midii în sos de vin alb și usturoi 60 de lei, iar pentru o tocăniță pescărească de rapane 72 de lei.
Citește și: Cât costă o noapte de cazare în Vama Veche de 1 Mai: Prețurile în Vamă pornesc de la 696 de lei
Atunci când vine vorba de garnituri, prețurile sunt ceva mai accesibile, o porție de cartofi natur cu unt ajungând să coste 20 de lei, iar o garnitură de legume sote 24 de lei. Pentru cei care doresc și mămăligă trebuie să scoată 10 lei în plus din buzunar.
Indiferent de prețurile de pe litoral, românii așteaptă cu nerăbdare această mini-vacanță, mai ales ținând cont că la malul mării va avea loc și cel mai mare festival de muzică electronică. Așteptările crescute sunt alimentate și de alte evenimente și petreceri organizate pentru a marca 1 Mai, oferind oportunități de distracție și relaxare pe malul mării.
Atmosfera vibrantă și energică a acestor festivaluri și evenimente reprezintă un magnet pentru turiști, care sunt dispuși să plătească mai mult pentru a se bucura de experiența unică pe care litoralul românesc o oferă în această perioadă.