EXCLUSIV | Cel mai dureros moment din cariera lui Christian Sabbagh. „Sunt povești dramatice, care te sfâșie…”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 17 oct 2023, 07:40

Cel mai dureros moment din cariera lui Christian Sabbagh

Christian Sabbagh a vorbit despre cele mai dureroase momente pe care le-a trăit în cariera sa. Imaginile sfâșietoare pe care prezentatorul știrilor Kanal D nu le poate uita!

Corespondent de război, om de televiziune, realizator și prezentator TV, în cei 30 de ani de carieră Christian Sabbagh a întâlnit oameni ale căror povești de viață au fost de-a dreptul sfâșietoare. Într-un interviu acordat în exclusivitate kanald.ro, Christian Sabbagh a dezvăluit care a fost cel mai dureros moment din cariera sa. Prezentatorul știrilor Kanal D a vorbit despre povești care l-au marcat de-a lungul anilor și pe care le poartă în suflet. 

Citește și: Câți bani de buzunar le dă Dan Negru copiilor săi. Lecția valoroasă pe care prezentatorul Kanal D le-a transmis-o

Cel mai dureros moment din cariera lui Christian Sabbagh 

În cei 30 de ani de carieră în care a fost corespondent de război acreditat de Ministerul Afacerilor Interne, om de televiziune, realizator și prezentator TV, Christian Sabbagh a trăit și întâlnit povești dureroase, copii și adulți deopotrivă, protagoniști ai unor drame greu de imaginat. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate kanald.ro, Christian Sabbagh a vorbit despre durerea pe care războiul o lasă în urmă, despre viețile distruse ale supraviețuitorilor, dar și despre victimile traficului de carne vie pe care le-a întâlnit, de-a lungul timpului, în investigațiile și reportajele pe care le-a desfășurat. 

Prezentatorului știrilor Kanal D îi este greu să aleagă care a fost cel mai dureros moment din cariera sa ca jurnalist de investigații.

Suferința copiilor refugiați, adulți care iau calea exilului doar cu hainele de pe ei, fete care au căzut pradă traficului de carne vie, drame pe care le-a văzut și pe care le poartă în suflet. 

Au fost multe astfel de momente dureroase, îmi este greu să aleg o singură poveste. Am fost ca jurnalist în multe teatre de razboi și suferința din ochii copiilor refugiați nu o poți pune într-un clasament. 

Am vazut oameni nevoiți să lase în urmă toată viața lor, agoniseala, căminul și să ia calea exilului doar cu hainele de pe ei.

Astfel de povești ale durerii le-am tot revăzut, pentru că fața hâdă a razboiului este aceeași peste tot, în Liban, Siria, Libia și, mai nou, în Ucraina. Sunt povești dramatice, care te sfâșie, nu poți uita chipurile copiilor nevoiți să renunțe la copilarie, care nu se mai pot bucura de această perioadă frumoasă din viața lor”,  ne-a

mărturisit Christian Sabbagh. 

„În cariera mea am facut tot felul de investigații și port în suflet toate poveștile copilelor care au căzut pradă traficului de carne vie, pe cele ale copiilor care sunt trași în lumea nemiloasă a drogurilor. Am cunoscut multe povești care sunt adevărate drame și mi-aș dori să ne implicăm mai activ cu toții pentru a le preveni”,  a subliniat prezentatorul Kanal D. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Christian Sabbagh, dezvăluiri dureroase despre momentele în care a trebuit să își sacrifice familia pentru meseria de jurnalist: „Am multe să îmi reproșez”

Ce îi sfătuiește Christian Sabbagh pe cei care-și doresc o carieră în televiziune 

Dincolo de ecranul televizorului și de strălucirea din fața camerelor este multă muncă, iar asta trebuie să știe toți cei care visează la o carieră în televiziune, ne-a mărturisit Christian Sabbagh. Prezentatorul Kanal D a oferit câteva sfaturi prețioase de care ar trebui să țină cont cei care vor să-i calce pe urme. 

„Prima conditie este să le placă această profesie și să-și dorească să facă televiziune. Apoi le-aș spune să învețe, să studieze, să își lărgească plaja de cunoștințe generale. Ceea ce ar fi bine să știe este că televiziunea nu înseamnă numai stralucirea din fața camerei, în spatele a ceea ce văd pe micul ecran este foarte multă muncă.

Le-aș spune că această profesie înseamnă multă muncă de teren, interacțiunea cu oamenii, doar așa poți să pui pe hârtie poveștile pe care apoi să le redai oamenilor. Fără să surprinzi emoția, tăirile celor pe care îi prezinți, nu ai cum să fii credibil.

Terenul este baza jurnalismului și reporterul de teren, din punctul meu de vedere, este regele presei. Ca atare dacă au curiozitate, educație, dacă muncesc ca să capete experiență pot face cu adevarat o carieră în televiziune”,  le transmite Christian Sabbagh tuturor celor interesați de o carieră în lumea televiziunii.