Exclusiv! Cine i-a pus lui Dan Negru eticheta de „zgârcit”. Ce părere are prezentatorul Kanal D despre asta

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 14 ian 2023, 09:23

Cine l-a numit zgârcit pe Dan Negru

Sursa: Kanal D

Despre Dan Negru s-a spus de multe ori că ar fi zgârcit, dar prezentatorul Kanal D nu are o problemă cu asta. Ba mai mult, Dan Negru a dezvăluit contextul și cine i-a spus prima dată că e zgârcit.

Despre Dan Negru s-a spus că ar fi zgârcit, dar asta nu l-a afectat pe prezentatorul Kanal D care a dezvăluit cu umor cine a fost prima persoană care l-a numit zgârcit și în ce context s-a petrecut asta. În ceea ce privește eticheta de „zgârcit”, Dan Negru consideră că acesta este un termen  care are mai multe înțelesuri, iar în cazul lui cumpătarea ar fi cuvântul potrivit.

Citește și: Câți bani a câștigat Dan Negru de pe urma televiziunii. Cea mai valoroasă moștenire pe care le-o va lăsa copiilor săi

Cine l-a numit pe Dan Negru zgârcit pentru prima dată 

Pe Dan Negru nu îl deranjează eticheta de „zgârcit” care i s-a pus de-a lungul timpului, mai mult în spirit de glumă.

Din contră, prezentatorul Kanal D și-a amintit cu emoție de prima persoană care l-a numit zgârcit și anume regretatul actor Jean Constantin, „maestrul comediei românești”. 

„Eram ținta lui preferată pe motiv de zgârcenie și dacă stau bine să mă gândesc, el a început să mă pună pe hartă ca zgârcit.

La restaurant, anunța chelnerii să-mi ia comandă separat, că eu iau și pentru acasă pentru că nu plăteam.

Admirabil actor, cu roluri memorabile” , a declarat Dan Negru pentru fanatik.ro

Dan Negru consideră că termenul „zgârcit” reprezintă un cuvânt care are mai multe înțelesuri, iar în cazul lui acest termen are înțelesul de cumpătare și nu neapărat de zgârcenie. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„De ce s-a dus vorba că ești o persoană <zgârcită>?” este întrebarea la care Dan Negru le-a răspuns sincer jurnaliștilor kanald.ro

„Sunt mai degrabă cumpătat, dar termenul ăsta are înțelesuri diferite. Acum vreo 20 de ani am avut colegi care, cu banii câștigați, și-au cumpărat mașini la mâna a doua. Eu eram zgarcitul care și-a bagat banii în <cărămizi>.

De atunci vorba( n.r. persoană zgârcită )… și nu am probleme cu asta, dimpotrivă”,  a mărturist prezentatorul Kanal D. 

Citește și: Câți bani de buzunar le dă Dan Negru copiilor săi. Lecția valoroasă pe care prezentatorul Kanal D le-a transmis-o

De unde a învățat Dan Negru lecția cumpătării 

Lecția cumpătării, termenul care îl descrie cel mai bine pe Dan Negru, vine dintr-o poveste tristă pe care familia prezentatorului Kanal D a trăit-o în vremea comunismului, atunci când peste noapte au rămas fără agoniseala de-o

viața. 

Am învățat din familie că agoniseala financiară poate să dispară într-o noapte, pe ai mei, pe toti, şi pe bunici, şi pe părinți, din partea ambelor familii, i-au arestat comuniştii într-o noapte şi i-au deportat în Bărăgan timp de 5 ani tocmai pentru că erau înstăriți. Le-au confiscat tot. Din investițiile lor de atunci eu puteam să trăiesc liniştit, dar ele au dispărut într-o noapte. Mi-a fost o bună lecție pe care am auzit-o mereu în casă, încă de mic”,  a dezvăluit Dan Negru într-un interviu acordat Revistei Viva

Chiar dacă în prezent Dan Negru este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din industria media românească, el nu și-a pierdut „cumpătarea” ci, din contră, a încercat să le-o transmită și celor doi copii ai săi, Bogdan și Dara. 

„Cred că i-am crescut cumpătati și liniștiti, nu au neliniştea de a avea cât mai mult. I-am învățat că, dorindu-și puţin, un om sărac poate sa devină bogat”, a mărturist Dan Negru în exclusivitate pentru Kanal D. 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.