EXCLUSIV: Declarațiile uimitoare ale unei tinere care a fost pe Jepii Mici cu două zile înainte ca un urs să ucidă o altă tânăra de 19 ani: „Poți mereu să dai nas în nas cu un urs”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 10 iul 2024, 12:33

Traseul Jepii Mici poate ascunde și multe pericole

Sursa: Facebook: Chiriac Alexandru/ Pixabay

La scurt timp de la momentul în care o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs, o altă tânără face mărturii uimitoare în legătură cu traseul de pe Jepii Mici și despre pericolele întâlnite.

Maria Diana, în vârstă de 19 ani, a fost ucisă de un urs pe o potecă între Jepii Mici și Jepii Mari în data de 9 iulie. Cu două zile înainte de tragedie, o altă tânără, Lara, a făcut același traseu și susține că parcurgerea acestor poteci nu se poate face fără echipament adecvat și spray pentru urși.

Citește și: Cine e tânăra omorâtă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. Femeia s-a stins sub privirile iubitului

Traseul Jepii Mici poate ascunde și multe pericole

Lara a povestit în exclusivitate pentru Kanald.ro faptul că traseul Jepii Mici fără echipamentul necesar și fără spray pentru urși poate fi unul extrem de periculos. Tânăra a explicat că este un traseu tehnic și dificil, care poate da impresia falsă de siguranță. Este necesar să fii conștient de locul în care te afli și să nu te lași distras prea mult de peisaj.

 

„Să faci Jepii Mici fără echipamentul necesar și fără spray pentru urși e ca și cum bați mâna cu moartea. Este un traseu tehnic, un traseu greu, iți poate da impresia oricând că ești în siguranță, dar nu ești. Trebuie să fii tot timpul conștient de locul unde te afli, să nu fii furat de peisaj prea mult.Traseul are doua părți: urcarea se face în prima parte prin pădure, este vorba despre o urcare de două ore.

La cotitură poți mereu să dai nas în nas cu un urs. Să nu uitam totuși că este casa lor. ”, a povestit Lara, în exclusivitate pentru Kanald.ro.

Citește și: Mărturii cutremurătoare făcute de iubitul tinerei ucise de urs: „Preferam să fiu eu”. Tânărul a încercat să alunge animalul, însă totul a fost în zadar

Lara susține că traseul are două părți: urcarea prin pădure durează două ore și la fiecare cotitură există riscul de a întâlni un urs, deoarece este casa lor.

Lara a subliniat că, în general, urșii nu mănâncă oameni și nu au comportamente agresive ca cel care a atacat-o pe tânăra în vârstă de 19 ani. Ea a insistat că trebuie să ai întotdeauna un spray de urși, indiferent de traseu. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

„În general urșii nu mănâncă oameni și nu au un astfel de comportament ca cel al ursului care a atacat-o pe această fată. Trebuie să ai tot timpul cu tine un spray de urși indiferent de traseu. Eu am fost foarte speriată de urși și porci mistreți. Am avut noroc că am întâlnit grupuri de oameni pe traseu, dar vorbeau, făceau gălăgie, aveau fluiere și spray-uri.

Urșii se sperie la zgomote, nu atacă fără motiv, nu mănâncă oameni”, a mai spus Lara.

Lara susține că traseul Jepii Mici este marcat de multe cruci

Lara a menționat că traseul este plin de cruci și are un aspect macabru. Ea a adăugat că astfel de incidente nu sunt neobișnuite, deși nu la același nivel ca cel de ieri. De asemenea, tânăra a subliniat că, atunci când vezi mure sau frăguțe în zona în care te afli, este clar că nu ar trebui să rămâi prea mult timp acolo.

Citește și: Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam pentru a fotografia animalul sălbatic

„Acest traseu este plin de cruci, este macabru. Nu este lipsit de astfel de incidente, însă nu la același nivel ca cel de ieri. Deja când vezi mure sau frăguțe în locul în care te afli este clar că nu trebuie să poposești foarte mult!”, ne-a mărturisit Lara.

Lara a explicat că atunci când ieși din pădure ai tendința să te simți eliberat, dar urmează cea mai tehnică parte a traseului, cea cu lanțuri și gol alpin, de care trebuie să fii conștient. Ea a subliniat că pentru a parcurge Jepii Mici este necesară o bună condiție fizică și un minim de experiență, iar toate variantele trebuie luate în calcul, deoarece există posibilitatea ca, odată ce intri pe traseu, să nu te mai întorci.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!