Exclusiv! La ce provocări o supun cei doi băieți pe Flavia Mihășan: "E foarte important ca eu să fac tot ce le spun lor să facă"

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 13 sep 2023, 02:30

Flavia Mihasan, fata in fata cu provocarile date de cei doi copii ai sai

Sursa: Instagram

Tanara mamica este uimita de perspicacitatea celor doi copii ai sai care o pun mereu in situatii in care sa reflecteze asupra lucrurilor.

Flavia Mihasan este superba mămică a doi băieți, Carol în vârstă de 3 ani și a lui Tudor, de 1 an și 6 luni. Tânără dansatoare recunoaște că cei doi prichindei îi dau uneori de furca și sunt situații care o provoacă să reflecteze mai mult asupra lucrurilor că să fie un exemplu pentru ei și pentru a lua cei mai bun și corect de la părinți. 

Flavia Mihasan:" Cred că este important ca eu să fac tot ce le spun eu să facă"

Citește și: Ce provocări întâmpină Flavia Mihășan și Diana Pârvu în rolul de mămici: "Zic Tatăl Nostru în gând de cate ori îi dau o bucată de mâncare"

"Cei mici imita tot ce faci, nu ce le zici lor să facă și cu asta mă confrunt eu zilnic. Daca eu le zic ceva contează să fac ce le zic lor.

Ei sunt foarte receptivi și chiar daca nu sunt atenți și nu au atenția îndreptată spre tine, ei văd oricum tot. Daca mergem în parc și o luam pe un drum pe care acum multe luni am luat-o spre medic, Carol știe. Și îmi amintesc că da, am fost...Cred că este important ca eu să fac tot ce le spun eu să facă
, a dezvăluit Flavia pentru wownews.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Psihologul emisiunii Consilier de vedete i-a dat dreptate Flaviei și a întărit ideea că este mai important să faci ce spui decât doar să spui. Copilul înțelege prin puterea exemplului mai degrabă decât prin cuvinte deoarece la aceasta vârstă, cei mici nu au capacitatea de a sintetiza doar din discurs ce trebuie să facă și ce nu: "Copii până la vârstă de 7 ani iau foarte puține mesaje din cuvinte.

Mesajele sunt asimilate din comportamentul nostru, energia pe care o degajam, felul cum vorbim cu ei. Intensitatea tonului, cât de calm suntem, cuvintele rămân ascunse într-un colt. Exemplul este esențial. Mai au nevoie de niste ani să treacă și să facă diferență dintre responsabilitate și vârstă mica. Este important modelul, a dezvăluit Felicia Akkaya.