Care-i planul de rezervă dacă președintele Ucrainei, Volodemir Zelenski, este ucis de către ruși

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 07 dec 2022, 04:45

Ce se intampla in cazul in care presedintele ucrainian Volodemir Zelenski este ucis

Guvernul ucrainian este pregatit in caz ca presedintele Volodemir Zelenski este ucis.

Secretarul de stat american, Anthony Blinken a dezvaluit ca guvernul Ucrainei este pregatit daca presedintele Zelensky ar putea fi ucis de catre rusi. Blinken a mai dezvaluit pentru CBS ca totul este pus la punct in cazul in care Rusia va comite acest atac sangeros, insa a refuzat sa dea mai multe detalii: "Ucrainienii au planul bine pus la punct, insa nu voi vorbi despre asta si nici nu voi intra in detalii.

Cu siguranta va exista o continuitate a guvernului intr-o forma sau alta."

Ce se intampla daca presedintele Volodemir Zelenski este ucis

Declaratia lui Blinken vine la scurt timp dupa ce in presa au aparut mai multe informatii conform carora presedintele Zelenski a supravietuit mai multor tentative de asasinat in ultimele saptamani de cand a inceput invazia rusilor. Aceste informatii vin din partea oficialilor ucrainieni in timp ce armata rusa incearca sa patrunda in Kiev, asta dupa ce multi civili au fost tinta atacurilor.

Secretarul de Stat ucrainian a vizitat granita ucrainiana cu Polonia. Aliatii NATO au inceput un suport activ din punct de vedere militar pentru Ucraina sub forma de arme, echipament militat si vehicule, insa refuza sa se implice direct intr-o confruntare cu Rusia de pe teritoriul ucrainian.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ziua a 12 a de razboi in Ucraina. Ce spune primarul Kiev-ului

Atacul armatei ruse continuă, iar autoritățile din Ucraina trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care se desfășoară lupta.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a dat de înțeles că soldații ruși îi atacă în special pe civili. 

„Cu furie extremă, inamicul distruge Bucea, Hostomel, Vorzel, Irpin. Ucid în mod deliberat civili. Facem totul în capitală pentru a sprijini orașul, pentru a crea o rezervă de alimente, medicamente, bunuri esențiale. Distribuim și oferim ajutoare celor care au cea mai mare nevoie. Ajutor umanitar a fost trimis și la Cernihiv.

Capitala se pregătește pentru apărare. Îi rog pe toți locuitorii din Kiev să-și păstreze calmul, să stea acasă sau, în caz de alarmă, în adăposturi”, a spus primarul Kievului, Vitali Kliciko.