EXCLUSIV | Medicul Virgiliu Stroescu, despre cât de nesănătoasă este, de fapt, cafeaua pentru organism. Greșeala pe care o fac oamenii în fiecare zi

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 oct 2024, 13:40

Ce alimente recomandă medicul

Sursa: Captură KANAL D

Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu a oferit, în cadrul emisiunii „Follow us!”, o perspectivă interesantă și detaliată asupra alimentelor, pe care le-a clasificat în cinci categorii distincte.

Medicul invitat la „Follow us!” a prezentat următoarele categorii de alimente: foarte sănătoase, sănătoase, nesănătoase, foarte nesănătoase și toxice. Această clasificare reprezintă o abordare bazată pe impactul alimentelor asupra sănătății umane, cu accent pe regenerarea și menținerea unui organism sănătos.

Care sunt alimentele ideale pentru consumul zilnic

În categoria alimentelor foarte sănătoase, Dr. Stroescu plasează fructele, legumele și verdețurile, pe care le consideră esențiale pentru refacerea organismului.

Aceste alimente au capacitatea de a neutraliza efectele negative ale stilului de viață modern și oferă organismului nutrienții necesari pentru regenerare. Medicul a exemplificat cu cazuri de pacienți care au suferit infarcturi și și-au îmbunătățit semnificativ starea de sănătate prin adoptarea unei diete bazate pe hrană vegetală, mișcare și o atitudine pozitivă.

„Alimentele foarte sănătoase sunt cele care și refac ce prostii facem noi. De exemplu, tot ce e fruct, tot ce e legumă, tot ce e verdeață au în ele niște energii puternice care fac să se refacă organismul(...)

Hrana vegetală curăță vasele, pe când hrana animală înfundă vasele”
, a explicat medicul endocrinolog.

Citește și: 4 alimente pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Următoarea categorie, cea a alimentelor sănătoase, include acele alimente vegetale care, deși hrănitoare, își pierd o parte din proprietăți prin fierbere. Un exemplu oferit de Dr.

Stroescu este fasolea, pe care o descrie drept „cea mai hrănitoare de pe planetă”. El atrage atenția că, deși aceste alimente sunt benefice, odată preparate termic, nu mai au aceeași capacitate de regenerare a organismului.

„Cele din grupa întâi, dacă le fierbem, devin grupa a doua.(...) A doua nu strică, dar nu poate repara”, a subliniat doctorul.

Urmăriți totul în materialul video de mai jos:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Ce alimente sunt nocive pentru organism și cât de nesănătoasă este cafeaua

Produsele animale sunt clasificate de Dr. Virgiliu Stroescu în categoria alimentelor nesănătoase. El explică faptul că aceste alimente nu sunt potrivite pentru organismul uman, deoarece pot declanșa boli autoimune. „Luăm o vacă și un copil, vaca are coarne, copilul nu are coarne, dar dacă îi dau lapte de vacă, ce introducem în lapte? Și hrană și substanțe pentru coarne și trebuie să arunce organismul partea aia

și nu e sănătos(...) Animalele au o anumită construcție și organismul, când vede că e o altă construcție, face anticorpi și încep niște reacții imune”.

Categoria alimentelor foarte nesănătoase include produsele afumate, ultracondimentate, precum și alimentele care conțin substanțe toxice. Endocrinologul a atras atenția asupra slăninii afumate, pe care o consideră extrem de periculoasă pentru sănătate. El compară modul în care grăsimea animală se depune pe vasele de sânge cu „untul pe pâine” și subliniază riscul major pe care acest tip de aliment îl are asupra sistemului cardiovascular.

Tot în această clasă se regăsesc alcoolul și tutunul, considerate nocive pentru organism.

Citește și: EXCLUSIV| De ce apar, dar și cum tratăm petele pigmentare. Dr. Cristalia Rusu a oferit răspunsul la “Follow us”: ,,Sunt tratamente care le estompează”

În ultima categorie, cea a alimentelor toxice, Dr. Stroescu a inclus cafeaua, pe care o descrie drept extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană: „Cafeaua, în sine, este o plantă foarte toxică. (...) Dacă luați zaț de cafea și puneți într-o bucătărie în care sunt gândaci, nu mai rămâne unul(...) Ea, la rândul ei, favorizează boala canceroasă”.

Clasificarea alimentelor realizată de Dr. Virgiliu Stroescu reprezintă o viziune clară asupra alimentației sănătoase și a riscurilor asociate unor tipuri de alimente. Prin promovarea unui stil de viață bazat pe consumul de alimente vegetale, evitarea produselor de origine animală și a celor procesate, medicul subliniază importanța prevenției și a regenerării naturale a organismului.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.