EXCLUSIV Reacția lui Cornel Dinu după acuzațiile avocatului Florin Gâtejan: "E nebun!" DEZVĂLUIRI uluitoare

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 30 iul 2022, 18:15
Cornel Dinu
Sursa: captura Kanal D

Cornel Dinu a reacționat la acuzațiile avocatului Florin Gâtejan. Fostul mare fotbalist neagă că a fost implicat în ceva ilegal în legătură cu alegerile FRF din 1990.

"E nebun. Nu e nebun, uită lucrurile total, le încurcă. Off, Doamne, Doamne... E prieten foarte bun cu mine. I-am salvat pe el și pe Dumitrache, erau băuți, căzuți pe o bancă, dar are o vârstă și nu le mai ține minte. Ce o fi făcut cu Mircea Sandu e adevărat. Era prieten și cu Albanezu (n.r.: Dan Alban, prietenul lui Cornel Dinu decedat într-un accident rutier).

El le încurcă rău de tot. Din 27 ianuarie a venit Angelescu, l-a schimbat pe Pascu, era cu Sandu Mircea, l-a pus pe Andrei Rădulescu. 

Au fost niște alegeri normale (n.r.: cele pe care le acuză Gâtejan), solicitau cluburile o schimbare. Angelescu era senil, nu mai aveai ce să faci cu el. Eu m-am înțeles foarte bine cu el (n.r.: cu Angelescu).

N-am nicio legătură cu actul, legea Mârzescu, ilegală după părerea mea. Eu ce am făcut, am făcut o hotărâre de guvern și din momentul acela toată valuta intra la cei care produceau, la federație. N-am fost amestecat în nimic ilegal", a declarat, în exclusivitate pentru kanald.ro, fostul mare fotbalist Cornel Dinu.

Ce spunea avocatul Gâtejan despre Cornel Dinu

Avocatul Florin Gâtejan a vorbit în emisiunea lui Costin Ștucan despre alegerile de la FRF din august 1990 în urma cărora a fost instalat la șefia Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„O să vă spun o chestie intimă legată de federație, dar a trecut timpul și s-a prescris. Dinu era ministru secretar de stat al Sportului. Vine și-i spune lui Mircea Sandu: “Bă, Mirceo, separați-vă și luați personalitate juridică! Vin banii toți la minister și eu îi împart pe federații”. Veneau bani de la FIFA. Din transferurile jucătorilor români transferați afară o cotă intra în conturile Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport. 

Citeste si: Cornel Dinu, nemulțumit de pensia pe care o primește. Câți bani ia lunar de la stat

Banii intrau în minister și ministerul îi dădea mai departe la handbal, la fotbal. Îi împărțea tuturor sporturilor. Dinu zice: “Bă, sunt o grămadă de bani, nenorociților! Faceți-vă personalitate juridică și eu bag banii la fotbal. Să nu se mai ducă la toate disciplinele”.

N-aveam experiență și nu știam cum să facem personalitate juridică. Am stat să ne gândim cum să facem, cum să facem și am găsit legea Mârzescu din 1924, era o lege pentru asociația negustorilor. Pe legea Mârzescu, trebuia să fie minimum 22 de persoane ca să înființăm federația, să capete personalitate juridică și să vină banii aici. Dacă vă uitați peste hârtiile alea de atunci, Halagian și râdea pe tema asta, pe listă eram 22 de persoane: Halagian, femeia de serviciu, alea, alea. Dacă vă uitați peste semnături, peste tot e semnătura mea, dar am scris și “Pentru” ca să nu mă duc la pârnaie. Trăgeam linie spre nume, adică semnam pentru titular. Să cereți hârtia să o vedeți. E semnat Florin Gâtejan la toată lumea. Așa s-a înființat federația”, a declarat avocatul Gâtejan în emisiunea lui Costin Ștucan de la GSP TV.  

Cornel Dinu a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Sporturilor între anii 1990-1992.

Citeste si: PERSONALITATE: Cine este Cornel Dinu și ce dramă i-a marcat viața?

 

 

Taguri: