Exclusivitate! Panica despre masca de protectie la scoala! Florentina Opris: "Cat de repede ati uitat de batista si unghiile taiate!"

Author: Luiza Stama
Masca de azi, batista de alta data

Florentina Opris, vedeta Kanal D, a vorbit despre panica mastii de protectie si scoala in timpul pandemiei. Ce sfaturi da Florentina Opris parintilor?

Anul scolar a inceput cu multe frici si temeri din partea parintilor! Pandemia de coronavirus pare sa puna invatamantul in cui, iar constientizarea pericolului si aplicarea masurilor de igiena sunt singurele solutii.

Panica despre masca de protectie la scoala! Ce spune Florentina Opris despre situatia actuala in ce priveste scoala?

Masca de protectie a devenit subiectul principal de discutie la acest inceput de an scolar! Toti copiii trebuie sa vina la scoala cu o masca de protectie si sa respecte regulile impuse de autoritati.

Dupa ce panica a cuprins pe toata lumea, iar parintii sunt derutati de modul incert in care copiii vor invata in acest an scolar, singurul lucru clar este ca trebuie sa convietuim cu virusul si sa ne continuam activitatile.

Florentina Opris, vedeta Kanal D, Ambasadorul unei vieti sanatoase in Romania ne-a vorbit despre scoala in pandemie, iar discutiile despre panica cu masca de protectie a facut-o pe vedeta sa zambeasca.

Florentina Opris ne aminteste de lucrurile obligatorii pe care trebuia sa le facem si noi, adultii deveniti acum parinti si puncteaza ca asa, ca acum s-a trait intotdeauna, doar ca, se pare ca am uitat.

Batista de alta data si unghiile taiate, masca de protectie si dezinfectantul de azi

Florentina Opris este convinsa ca educatia pentru sanatate se face acasa, iar disciplina este si ea o materie obligatorie, care ar trebui sa se predea de catre parinti copiilor, in sanul familiei.

" In apropierea casei mele este o scoala si am vazut cum parintii fac gesturi nesigure cand isi duc copiii la poarta scolii. E adevarat ca masca de protectie este ceva nou si sa vezi asa de multi copii cu mascuta nu e cel mai obisnuit tablou. Insa asa s-a trai intotdeauna, oameni buni!", a spus Florentina Opris zambind.

"Cat de repede ati uitat de batista si unghiile taiate, de uniforma pe care mama o spala si o calca in fiecare zi! Pai nu va amintiti cum invatatoarea incepea ziua cu

controlul batistei si al unghiutelor?", a spus vedeta Kanal D.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Dragilor, omenirea a trecut periodic prin pandemii si boli! Este ceva cat se poate de firesc, chiar daca nu ne place cum suna! Si fiecare virus ne-a facut mai tari, mai puternici! Hai sa lasam panica sa treaca si sa ne vedem de viata!

Mama imi punea zilnic in buzunar batista spalata si calcata si imi spunea sa stranut in batista, sa tusesc in batista! De mica am invatat de la parinti si de la bunici ca e foarte important sa fiu curata si sa ma comport civilizat! Batista de alta data e acelasi lucru cu masca de acum, doar ca a mai evoluat si ea!", a continuat Florentina Opris.

" Parintele este cel care observa copilul, in fiecare dimineata si stie care este starea de sanatate a micutului. Este o chestiune de bun simt sa nu duci copilul la scoala daca are febra, tuse sau ii curge nasul!

Se vorbeste incontinuu despre triajul epidemiologic! Pai triajul epidemiologic il facea mama, in fiecare dimineata, cand imi punea mana pe frunte sa vada daca sunt bine si cand ma observa cu mare atentie sa stie daca sunt sanatoasa. Apoi, tot triaj epidemiologic il facea si invatatoarea, cand, inainte sa incepem orice lectie, ne cerea sa ii aratam batista si unghiile!", a explicat vedeta Kanal D.

Ce ne sfatuieste Florentina Opris, la inceput de an scolar

Nu voi nega ca traim vremuri grele si nici ca este dificil pentru parinti, copii, cadre didactice sa se adapteze din mers situatiei! Insa am un mesaj pentru cititorii mei:" Totul trece! Hai sa fim echilibrati in ce priveste trairile si emotiile noastre ca sa crestem copii sanatosi, la trup si la suflet! Purtati o masca de protectie si explicati micutilor cum sa isi faca igiena mainilor si de ce este necesara masca pe care si-o pun zilnic! Cu putin mai multa atentie la sanatatea nostra si a celor care ne inconjoara, vom avea si scoala si munca si o viata sanatoasa!", a spus Florentina Opris, Ambasadorul unei vieti sanatoase in Romania.

Citeste si: Florentina Opris a vorbit despre secretele vedetelor invitate la "Sport, dieta si o vedeta!" Cine sunt vedetele, in spatele camerelor de filmat

Citeste si: Florentina Opris, premiata la Gala Celebrity Awards- Femei de succes cu titlul "Ambasadorul unui stil de viata sanatos in Romania"

Citeste si: Florentina Opris face un gest crestinesc, de Pasti:"Am simtit ca asa pot sa aduc si eu bucurie altora"