Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat, la solicitarea Nadiei Comăneci și a lui Mihai Covaliu! Ce a spus președintele FIG despre gimnasta română

Autor: Diana Ghita

Prestația Sabrinei Voinea va fi reevaluată

Sursa: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Cristian Nistor

Exercițiul la sol al gimnastei române Sabrina Voinea va fi reevaluat de Federația Internațională de Gimnastică (FIG), după ce Nadia Comăneci a făcut mai multe solicitări în acest sens.

Nadia Comăneci, o figură emblematică în gimnastică, a trimis marți dimineață o serie de cereri către Morinari Watanabe, președintele FIG, pentru a investiga corectitudinea punctajului primit de Sabrina Voinea, scrie Euronews România.

Ce a declarat Nadia Comăneci după ce a trimis către FIG imaginile cu Sabrina Voinea

Răspunsul președintelui Watanabe nu a întârziat să apară.

El a confirmat că FIG va revizui exercițiul Sabrinei Voinea pentru a determina dacă a existat vreo neregulă. Această decizie vine după ce Nadia Comăneci a insistat asupra faptului că călcâiul Sabrinei nu a depășit spațiul regulamentar de concurs, contrar deciziei inițiale a arbitrilor.

„La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime.

Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor.

M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul.

Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit... I-am trimis video-urile (președintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a spus Nadia Comăneci, într-un interviu pentru Euronews România.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Sabrina Voinea renunță la gimnastică după deciziile controversate din finala Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Mama sportivei a făcut anunțul: „Nu mai vreau să mai aud de gimnastică!”

Ce a spus președintele FIG despre Sabrina Voinea

Pe lângă intervenția Nadiei Comăneci, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a trimis luni o scrisoare oficială către FIG, cerând reanalizarea contestației exercițiului Sabrinei Voinea. Acest demers subliniază susținerea puternică pe care gimnasta o are din partea comunității gimnastice din România.

„Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia”,  a

transmis Mihai Covaliu.

Citește și: Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”

Morinari Watanabe, într-un răspuns ulterior, a adus în prim-plan admirația sa pentru Sabrina Voinea și a descris-o ca pe un „adevărat star”, după cum notează sursa citată. Această apreciere întărește speranțele că revizuirea punctajului obținut de gimnastă la Jocurile Olimpice de la Paris va fi una obiectivă și corectă.

Sursa foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român- Cristian Nistor