„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Este a doua oară, în 24 de ore, când oamenii din Tulcea primesc acest mesaj RO-Alert

Autor: Diana Ghita

La granița României cu Ucraina sunt bombardamente intense

Sursa: Unsplash

În nordul județului Tulcea, locuitorii au primit joi noaptea, pentru a doua oară consecutiv, mesaje RO-Alert ce avertizau asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian în apropierea graniței cu Ucraina.

Situația din Tulcea este una repetitivă, întrucât, de când a început războiul dintre Rusia și Ucraina, au fost numeroase episoade în care porțiuni din drone au căzut pe teritoriul românesc.

Ce mesaj RO-Alert au primit cetățenii din Tulcea

Atenționarea din noaptea de miercuri spre joi este al doilea mesaj de alertă transmis în mai puțin de 24 de ore locuitorilor din nordul județului Tulcea.

Primul mesaj RO-Alert a fost trimis în noaptea de marți spre miercuri, când au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniță.

„În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare!”, 
a transmis ISU Tulcea în această dimineață, conform News.ro.

Citește și: Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Atunci, sunetele exploziilor au generat panică, astfel încât au dus la înregistrarea a 10 apeluri la numărul de urgență 112. Ministerul Apărării Naționale a reacționat rapid și a mobilizat două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, care au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru a monitoriza situația aeriană.

Cu ce precizări vin autoritățile, în contextul mesajului RO-Alert de oamenii din Tulcea

În plus, s-au luat măsuri pentru efectuarea unor cercetări în teren, în apropierea localității Plauru, în căutarea unor posibile obiecte căzute pe teritoriul României. Până în prezent, nu s-au găsit astfel de obiecte. Deși mesajul RO-Alert din noaptea trecută nu a generat apeluri la 112, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea îi îndeamnă pe cetățeni să rămână calmi și să urmeze indicațiile din mesajele de alertă, conform sursei citate.

În cazul în care se simt în pericol sau au nevoie de ajutor, aceștia sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112 pentru asistență.

Citește și: Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!

„Facem precizarea că nu teritoriul ţării noastre este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populaţia cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de

zbor fără pilot”, au mai spus autoritățile.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!