Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă afectează”. Cu ce răspuns vine Poșta Română la această problemă

Autor: Diana Ghita

Pensionarii sunt dezamăgiți că nu și-au primit banii înainte de Paște

Sursa: Pexels.com; Unsplash.com

Deși li s-a promis că vor primi pensiile până de Paște, unii pensionari încă își așteaptă banii. Aceștia și-au făcut planuri cu respectivele sume, pentru Sărbători, însă se pare că au fost date peste cap.

Într-o perioadă marcată de așteptări și speranțe, pensionarii din întreaga țară așteaptă cu nerăbdare venirea pensiilor de Paște. Cu toate acestea, unii dintre ei se confruntă cu o realitate cruntă: întârzieri în primirea banilor și confuzie în legătură cu modul de distribuire a acestora.

Cum au reacționat românii care nu și-au primit pensiile

O pensionară, împărtășește povestea ei despre momentul în care a aflat că pensia îi va întârzia.

Cu toate că a căutat informații și a vorbit cu poștașii, a aflat că banii vor ajunge abia la mijlocul săptămânii următoare, relatează Digi24. Pentru ea și mulți alți pensionari, această întârziere nu este doar o neplăcere, ci o problemă reală care le afectează situația financiară și planurile de Paște.

„Eu mi-am făcut niște calcule, ca fiecare, știți, crezând că primesc pensia, chiar mă afectează foarte mult, dar rămas fără bani, de obicei, răspunsul ăsta este dat – ca să merg în oficiul poștal, pentru că în perioada aceasta noi livrăm pensiile doar la

domiciliu și nu în oficiu poștal. Aduce poștașul pensia.

Citește și: Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii începând cu luna octombrie

Dumneaei a vorbit cu poștașul și poștașul, i-a zis de asemenea că nu va primi astăzi sau mâine. Atunci asta e o problemă care n-ar trebui să existe”,  a

declarat alt pensionar, citat de Gândul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Cu ce răspuns vine Poșta Română la această situație

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, explică situația și sugerează că pensiile sunt livrate exclusiv la domiciliu în această perioadă. Acest nou mod de distribuție vine cu promisiunea de a face procesul mai eficient și mai sigur pentru pensionari.

Cu toate acestea, în cazul unor excepții sau întârzieri, reprezentanții Poștei Române sunt pregătiți să intervină și să rezolve problemele reclamate.

Deși, în mod ideal, pensiile ar trebui să ajungă la toți pensionarii în primele zile ale lunii mai, realitatea este că există și excepții. Cei care se confruntă cu întârzieri sunt îndemnați să comunice direct cu poștașii și să evite vizitele la ghișeele poștale. În cazul în care problema persistă, Poșta Română este acolo pentru a oferi suport și asistență.

Citește și: Guvernul nu mai are bani pentru plata salariilor și a pensiilor! Ce soluție există pentru plata majorărilor promise

Astfel, în timp ce sărbătorile de Paște se apropie, este important ca pensionarii să fie conștienți de noile proceduri de distribuție a pensiilor și să acționeze rapid în cazul unor probleme. În ciuda dificultăților, spiritul comunității și sprijinul instituțiilor pot ajuta la depășirea acestor obstacole.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.