Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccinat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 apr 2023, 03:40

Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccin

Sursa: Istock

Un tânăr din Statele Unite ale Americii a decedat, după ce a contactat poliomielita, nefiind vaccinat. Acesta ar fi avut o tulpină ce a derivat din poliomielită, cu toate că nu a mers în afara țării. Acesta este primul caz raportat în ultimii zece ani.

Poliomielita a revenit în Statele Unite ale Americii. Un tânăr nevaccinat împotriva bolii a decedat, acesta fiind primul caz raportat în ultimii zece ani.

Poliomielita a dus la decesul unui tânăr din New York

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat că tânărul locuia în Rockland și, din cauza infectării cu poliomielită, a dezvoltat o formă de paralizie. Tulpina cu care acesta se infectase era derivată dintr-un vaccin ce era disponibil în alte țări, dar nu și în Statele Unite ale Americii și care s-a răspândit cu ușurință.

Cu toate acestea, persoana respectivă nu mai este considerată ca fiind contagioasă, însă anchetatorii continuă să cerceteze ceea ce s-a întâmplat și cum a ajuns poliomielita în sistemul celui decedat.

Citeste si: Semne care te anunță că intri în Burnout. Afectează din ce in ce mai multe persoane

Mai mult decât atât, trebuie să se stabilească dacă și ce persoane au mai intrat în contact cu tânărul decedat, pentru ca situația să poată fi ținută sub control.

Cu toate acestea, cea mai mare parte dintre locuitorii din Statele Unite ale Americii și-a făcut vaccinul împotriva poliomielitei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Jennifer Nuzzo, un cercetător de la Universitatea Brown în domeniul pandemiei, a declarat că persoanele care nu sunt vaccinate ar trebui să învețe o lecție importantă în ceea ce privește lipsa imunizării împotriva poliomielitei.

„Acest lucru nu este normal. Nu vrem să vedem asta. Dacă ești vaccinat, nu ar trebui să îți faci griji. Dar, dacă nu v-ați vaccinat copiii, este foarte important să vă asigurați că sunt vaccinați cât mai curând”, a declarat Jennifer Nuzzo.

Mai multe clinici pentru vaccinare au fost mobilizate

În New York, autoritățile au decis să mobilizeze mai multe clinici, pentru ca persoanele care nu au vaccinul făcut să îl poată face. Zilele în care persoanele se pot imuniza sunt cele de luni și de vineri, iar autoritățile i-au încurajat pe toți să facă vaccinul împotriva poliomielitei.

Poliomielita, în urmă cu mai mulți ani, a reprezentat una dintre cele mai înfiorătoare boli care a dus la nașterea unor adevărate focare extrem de puternice.

Citeste si: O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă

La începutul anilor 1920, Franklin Delano Roosevelt s-a infectat cu poliomielită, după ce a intrat în contact cu o persoană care era deja infectată sau după ce apa dintr-o piscină în care intrase conținea bacteria.

În urma contaminării, Franklin Delano Roosevelt a paralizat de la brâu în jos și, pentru a se putea deplasa, avea nevoie de un scaun cu rotile.

Cu toate că pericolul era unul cât se poate de real, acesta le-a interzis oamenilor din presă să îl fotografieze, deoarece nu dorea să se știe despre starea lui de sănătate, relatează mediafax.ro.