Exista si romani de care suntem MANDRI! Tenismenul Horia Tecau a castigat turnelul Australian Open la dublu mixt

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:44

Tenismenul roman Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands au castigat duminica, proba la dublu mixt la Australian Open, dupa victoria in fata perechii Elena Venina si Lander Paes (Rusia/India) in cadrul primului Grand Slam al anului.

Atat Tecau cat si Mattek-Sand in varsta de 27 au iesit invingatori dupa 102 minute de joc pentru cei doi este  primul titlu de Grand Slam din cariera.

Romanul a mai ajuns de doua ori intr-o finala de turneu Grand Slam, in 2010 si 2011, la Wimbledon. Astfel Tecau a depasit suma de un milion de dolari castigati din tenis in urma evolutiilor la Australian Open.

"Este un sentiment minunat.
Este foarte greu sa castigi un astfel de titlu. Am jucat doua finale pana acum si ma bucur ca in sfarsit am castigat una. Sunt putin grabit, trebuie să fug la aeroport in jumatate de ora, dar va mai dura ceva acest sentiment si vreau sa ma bucur de el. Este bine ca am «spart gheata», mai ales ca stiu cât de greu este. De acum inainte sper sa vina si alte titluri"
, a declarat Tecau pentru Mediafax.


Ilie Nastase are in plamres doua titluri la doau dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972. Ultimii romani care au participat la finala Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Sursa: mediafax.ro



 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?