Experiență inedită în turneul african al lui Klaus Iohannis: Localnicii au scufundat în ocean portretul președintelui. Semnificația din spatele acestui obicei

Author: Diana Ghita

Klaus Iohannis a luat parte la o ceremonie inedită

Sursa: Captură YouTube

După ce au fost în Kenya, Klaus Iohannis și soția lui au vizitat Tanzania, iar la sfârșitul călătoriei în această țară, un grup de localnici și-a luat rămas-bun într-un mod deosebit de la cuplul prezidențial.

Pe 14 noiembrie, Carmen și Klaus Iohannis și-au început turneul în Africa, cu scopul de a consolida relațiile dintre România și mai multe state africane, cu care președintele dorește să coopereze în diferite domenii.

Cu ce scop a venit Klaus Iohannis în Tanzania

Vineri, 17 noiembrie, președintele țării noastre a ajuns în Tanzania, unde s-a întâlnit cu liderul Samia Suluhu Hassan, pentru diverse discuții despre statele pe care le conduc.

Klaus Iohannis, a fost, de asemenea, întâmpinat și de președintele din Zanzibar, în ziua următoare.

„Unul din motivele prezenţei mele aici este să încurajez şi să-mi exprim suportul pentru creşterea economică rapidă a legăturilor dintre România şi Tanzania, inclusiv creşterea a noi afaceri în Zanzibar!”, a explicat șeful de stat, citat de Observator.

După convorbirile tete-a-tete cu omologii săi, Klaus Iohannis a urmat să plece duminică, pentru a-și continua călătoria în celelalte țări.

Însă, înainte de a-și lua rămas bun, State House din Dar es Salaam a organizat o ceremonie inedită, prin care să marcheze finalul vizitei cuplului prezidențial în Tanzania.

În cadrul petrecerii, un grup de localnici i-au cinstit pe Carmen și Klaus Iohannis printr-un obicei foarte cunoscut în Zanzibar. Acesta se practică pe faleza Oceanului Indian, de unde turiștii se aruncă în apele cristaline.

Citește și: Carmen Iohannis dansează pe ritmuri africane, la un liceu de fete din Kenya. Președintele Klaus Iohannis, invitat la dans

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum a decurs petrecerea dată în cinstea lui Klaus Iohannis

Conform tradiției, mai mulți tineri africani au sărit în ocean, ținând în brațe tablourile celor doi soți. Înainte de plonjeu, localnicii au strigat diferite urări în jurul portretelor, iar mai apoi, în timp ce își luau avânt pentru a sări, aceștia au rostit o frază foarte celebră: „Hakuna matata!”, care înseamnă: „Fără griji!”.

Chiar președintele a venit cu inițiativa de a vizita respectiva locație, întrucât a auzit, și el, de tradiția neobișnuită.

Locuitorii s-au arătat foarte încântați de prezența cuplului prezidențial și se bucură pentru că soții Iohannis au fost impresionați de obiceiurile zonei.

„Domnul preşedinte din România i-a spus preşedintelui nostru că vrea să viziteze zona de scufundare. Iar, la zona de scufundare, noi i-am făcut o surpriză. Da, i-am făcut o surpriză preşedintelui din România! Am văzut multă fericire la el şi la soţia lui! Eu cred că el ne va promova şi la alţi preşedinţi din lume, ca Joe Biden”, a dezvăluit Daivan, ghid turistic din Zanzibar, conform sursei citate.

Astăzi, Carmen și Klaus Iohannis își vor începe vizita în Republica Cabo Verde, urmând, va după aceea, să meargă în Republica Senegal, ultimul stat din turneul lui Iohannis, care va lua sfârșit pe 23 noiembrie.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis face o vizită de 10 zile, în Africa. Cuplul prezidențial va fi întâmpinat marți de președintele Kenyei