Expertii au dat publicitati PRIMELE concluzii privind tragedia aviatica din Muntii Apuseni in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:56

La un an de la tragedia din Muntii Apuseni, apar si primele concluzii ale accidentului aviatic. Motoarele aeronavei erau in stare buna de functionare si nu prezentau defectiuni ce puteau cauza prabusirea!

O concluzie care nu aduce linistea pentru familiile celor doua victime: pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion! Aceste imagini sunt surprinse in Muntii Apuseni, chiar in locul in care, in urma cu 12 luni, aeronava aflata intr-o misiune medicala s-a prabusit! Mama Aurei Ion, sora si fratele ei au inaintat prin zapada, in varf de munte, pentru a se ruga la locul tragediei.

Fratele Aurei a ingenuncheat si a aprins o lumanare.

A trecut un an de cand si-a pierdut sora. A ramas doar cu amintiri si multe poze. La fel ca si in ziua tragediei, motii din Apuseni au intins o mana de ajutor. Familia Aurei a fost sprijinita de localnici pentru a ajunge in varf de munte.

Motoarele functionau corespunzator. Asa suna prima concluzie data publicitatii de Centrul de Analiza si Intvestigatii privind siguranta aviatica. Atunci, care este cauza care a dus la prabusirea aeronavei? Gheata depusa pe avion poate fi una din cauzele care a produs accidentul.

Expertii in aviatie spun ca regula principala atunci cand vorbim de cazuri de urgenta este desfasurarea actiunii in conditii de siguranta. Desi a trecut un an de la tragedie, cauzele principale raman necunoscute.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

##VIDEO130827##

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.