Experții au vorbit despre independența financiară și cum să o atingeți

Author: Oana Iosif

Independența financiară - un concept popular în zilele noastre, dar puțini oameni înțeleg cu adevărat ce este și cum să o obțină. Am discutat această problemă cu reprezentanții MyCredy, un serviciu de comparare a serviciilor financiare.

Ce este independența financiară

Independența financiară - este poziția unei persoane atunci când economiile sau venitul pasiv acoperă integral toate cheltuielile de bază. În acest fel, o persoană devine independentă de disponibilitatea, regularitatea și cuantumul salariilor și poate alege să nu lucreze deloc, dacă dorește, sau să își exercite ocupația preferată cu orice venit.

Pașii către independența financiară de la experții MyCredy

Stabilirea obiectivelor financiare. Pentru ca această călătorie să fie eficientă, aveți nevoie de un traseu format din obiective pentru 1 an, până la 3 ani și până la 10 ani. Nu ezitați să visați și să transformați aceste vise în obiective financiare clare.

Planificarea bugetului. Țineți o evidență a tuturor veniturilor și cheltuielilor dumneavoastră. Faceți un plan detaliat de cheltuieli pentru luna respectivă, ținând cont de obiectivele financiare globale.

Crearea unei rezerve financiare. În fiecare lună puneți deoparte o sumă fixă pentru a constitui un capital care vă poate salva în situații de criză.

Căutați oportunități de a vă crește veniturile. Investiți în educația dumneavoastră pentru a vă crește nivelul veniturilor pe termen lung. Căutați surse suplimentare de venit și alegeți proiecte promițătoare în care să investiți. Oamenii de succes nu ratează niciodată ocazia de a face bani din investiții, așa că, dacă apare o oportunitate foarte bună, nu este un păcat să te îndatorezi puțin, mai ales când multe companii oferă astăzi fără dobândă credit rapid pentru clienții noi. Important - este să analizați cu atenție ofertele de investiții, să vă sfătuiți cu experți și să nu investiți toți banii într-un singur proiect.

Continuați să vă dezvoltați financiar și nu vă grăbiți să vă relaxați. Adevărata independență financiară nu se obține în câțiva ani. Chiar dacă ați economisit deja o sumă frumușică, continuați să reinvestiți veniturile pentru a vă asigura un venit pasiv stabil și variat pentru viitor.