Explorați Tinutul Pădurenilor cu gazdele emisiunii "ROventura", sâmbătă, la Kanal D!

Author: Diana Tilă
Foto(7)

Sâmbătă, de la ora 15.00, vă invităm să vă alăturați gazdelor ROventura, Andreea Stravoiu și George Mihai, într-o călătorie plină de farmec și aventură prin Tinutul Padurenilor.

 Emisiunea "ROventura" vă așteaptă cu povestiri fascinante și peisaje desprinse din povești de basm, într-o incursiune inedită.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon “ROventura”, călătorie de poveste la poalele Munților Rodnei, la Sângeorz-Băi

Explorați Tinutul Pădurenilor cu gazdele emisiunii "ROventura", sâmbătă, la Kanal D!

Tinutul situat între Valea Mureșului și Tara Hațegului este un loc cu totul special, unde izolarea a contribuit la conservarea unor tradiții fabuloase și la menținerea unui mediu înconjurător de poveste.

Graiul, portul și tradițiile padurenilor sunt unice în felul lor. Satelor de dincolo de codri le caracterizează un farmec aparte, iar liniștea lor este acum tulburată doar de turiști entuziasmați sau de comercianții ambulanți. Dincolo de aceste sate pitorești, veți fi impresionați de oglinda de apă a Munților Poiana Rusca și de frumusețea lacului Cincis.

Citește și: În această toamnă, la Kanal D. Cum arată grila de toamnă 2023: Iată ce emisiuni și seriale turcești îi vor încânta pe telespectatorii Kanal D

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pentru iubitorii de istorie, emisiunea va dezvălui poveștile uluitoare legate de furnalul de la Govajda, cel mai mare furnal din Europa continentală, construit acum mai bine de 200 de ani, și de contribuția sa la istoria siderurgiei românești. Această zonă a fost un veritabil centru de producție, iar resursele prelucrate aici erau exportate în întreaga lume, contribuind la dezvoltarea locală și atrăgând tot mai mulți muncitori determinați să-și facă o viață aici.

Vizitatorii se pot bucura din plin de frumusețea naturii, pot face o plimbare relaxantă cu barca pe luciul de apă și se pot răsfăța cu adevărate minuni culinare, gândite pentru a satisface cele mai exigente papile gustative.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15.00, o călătorie de neuitat într-o destinație de basm și întâlnirea cu oameni excepționali, prezentată de Andreea Stravoiu și George Mihai, într-o nouă ediție a emisiunii "ROventura," la Kanal D.

Citește și: George Mihai, prezentatorul "ROventura", vacanță de vis în insulele grecești! "Avem deja o tradiție să dăm o fugă în Grecia măcar o săptămână"