Explozie de autostrazi? Autoritatile fac promisiuni ABSURDE: 2.400 de kilometri in 6 ani!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 23 aug 2021, 01:15

Viseaza, glumesc sau chiar cred ce spun? Autoritatile anunta clar si raspicat ca, peste numai 6 ani, reteaua de autostrazi din Romania va masura, atentie, 2.400 de kilometri!

Colegii au facut si ei calcule, dar pe baza ritmului de lucru de pana acum. Evident, le-au dat alte rezultate. In prezent, Romania are o retea de autostrazi care se intinde pe aproximativ 633 de kilometri.

Daca in 24 de ani am faurit 633 de kilometri de autrostrada, ce sanse sunt ca in urmatorii sase ani sa mai construim 1800 de kilometri? Optimistii ar zice se poate, realistii- categoric nu!

Autoritatile se bat cu pumnii in piept si spun ca au cu ce: pe langa acciza, fonduri europene, bani din buget, plus autostrazi construite prin concesiune.

Ce mai! Traim decenii de impliniri marete!

Dar, sa analizam promisiunile! In urmatorii 6 ani ar trebui sa ne miscam mai bine decat chinezii ca sa construim cei 1800 de kilometri de autostrada la care visam! Planul ambitios se traduce in felul urmator: in fiecare an, incepand de acum, ar trebui sa construim 300 de km. Cum s-a lucrat pana acum? Ca melcul!

Daca ne uitam in urma si vedem ca in 1990 aveam deja 113 kilometri de autostrada, iar astazi 633.
Dar, avem cu ce ne lauda- anul acesta, mai taiem panglica  la, atentie!, 60 de kilometri de autostrada! Un calcul simplu ne arata ca in 24 de ani de democratie am construit in jur de 520 de kilometri de autostrada. In ultimii 10 ani, 8 ministri de la Transporturi, de culori politice diferite, au avut la dispozitie 25 de miliarde de euro.

Ritmul nostru de lucru starneste invidia celui mai lenes drumar din lume.
Am batut record dupa record – intr-un singur an am construit 21 de kilometri de autostrada! Matematic vorbind- cei 2.400 de autobanda vor fi gata peste 85 de ani. In 2099!

Atunci, poate cu putin noroc, romanii vor putea circula pe drumuri civilizate! Sau, cine stie? Autoritatile poate se refera la autostrazi pe hartie. In acest caz, putem scoate la imprimanta mii de kilometri, zeci de mii.
Caci, sa visezi chiar nu te costa nimic. Dar, poate pana atunci teleportarea va fi posibila si nu vom mai avea nevoie de drumuri.
##VIDEO108969##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii