Explozie de Crăciun! A avut loc un atac sinucigaș cu o bombă într-un restaurant din Republica Democrată Congo

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 sep 2022, 01:35

Explozie de Crăciun! A avut loc un atac sinucigaș cu o bombă într-un restaurant din Republica Democrată Congo

Sursa: Twitter

După atacul sinucigaș cu o bombă care a avut loc într-un restaurant din Beni, Republica Democrată Congo, cel puțin șase oameni și-au pierdut viața, au anunțat oficialii.

Înainte de atacul sinucigaș, poliţia a reușit să împiedice intrarea individului în local, dar el s-a aruncat în aer la intrare, astfel reușind să omoare alte cinci persoane.

Un individ s-a „explodat” singur în fața unui restaurant. Cel puțin șase oameni au murit 

Treisprezece oameni au fost răniţi în atacul sinucigaș de la Beni. Oficialii spun că vinovații pentru atacul de sâmbătă sunt un grup militant, Forţele Aliate Democrate (ADF), care are legături cu organizaţia Stat Islamic.

Până la acest moment, nicio grupare nu a asumat atacul.

Citeste si: Ce obsesie ciudata avea politista sinucigasa din Gorj care si-a ucis mama si bebelusul! Dezvaluirile socante facuta de o prietena de-a ei

În interiorul restaurantului Box din orașul Beni se aflau mai mult de 30 de persoane, printre care şi copii, care sărbătoreau Crăciunul când a avut loc explozia, au spus doi martori.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

După atacul sinucigaș, oamenii au fost sfătuiţi să meargă acasă pentru a evita orice alt pericol.

Orașul Beni din Republica Democrată Congo, sub amenințarea islamiștilor

În ultimele săptămâni, în Beni au avut loc mai multe lupte între armată şi islamişti.

Forţele din Republica Democrată Congo şi Uganda au început o operaţiune împreună în luna noiembrie, împotriva ADF, în încercarea de a încheia seriile de atacuri brutale.

Citeste si: Sotul politistei criminale din Gorj e distrus! Detalii socante: ce a facut barbatul in momentul in care a ajuns acasa si si-a gasit familia moarta

Autorităţile din Uganda au spus că gruparea este vinovată pentru atacurile din ultima vreme care au avut loc în ţară, dar și în capitala Kampala.

Gruparea militantă a fost înfiinţată în anii 1990 de ugandezii nemulţumiţi de modul în care Guvernul se comportă cu musulmanii, dar a fost gonită din vestul Ugandei şi grupuri ale sale au trecut graniţa în Republica

Democrată Congo.

În luna martie, Statele Unite a introdus ADF pe lista grupărilor teroriste care se leagă de Statul Islamic. De asemenea, Statul Islamic declară că ADF îi este aliat.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.