Explozie într-un bloc de locuințe din Covasna! O femeie în vârstă de 57 de ani s-a ales cu arsuri grave și 25 de persoane au fost evacuate

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 11 iun 2024, 09:14

Explozie într-un bloc din Sfântu-Gheorghe

Sursa: Pixabay

O femeie în vârstă de 57 de ani a suferit arsuri grave după ce o butelie a explodat, luni seară, într-un bloc din Sfântu-Gheorghe.

Explozia s-a petrecut într-o garsonieră de la etajul întâi al unui bloc din județul Covasna. Incidentul a rezultat în rănirea gravă a unei femei de 57 de ani, care a suferit pe 70% din suprafața corpului, și a provocat un atac de panică unei alte persoane.

Femeia în vârstă de 57 de ani a suferit arsuri grave

ISU Covasna a transmis luni seară că în jurul orei 22:30 au fost solicitați să intervină în urma unei deflagrații provenite de la o butelie aflată într-o garsonieră situată la etajul 1/4 al unui bloc de

locatari din localitatea Sfântu Gheorghe.

Citește și: Un rănit de la explozia magazinului de bricolaje din Botoșani a fost reintubat. Care este starea celorlalte victime

La locul intervenției s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe cu două autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțimi, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În sprijin a ajuns la fața locului și un echipaj SAJ cu medic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Conform observatornews, explozia a provocat arsuri de gradul III unei femei de 57 de ani, care a fost afectată pe 70% din suprafața corpului. Echipajul SAJ a transportat-o la spital pentru tratament și investigații suplimentare.

Mai mulți locatari au fost evacuați

O femeie de 73 de ani a suferit un atac de panică în urma incidentului, primind asistență medicală din partea echipajului SMURD. După ce i-au fost acordate îngrijirile necesare, aceasta a refuzat transportul la spital.

”Un număr de 25 de persoane s-au autoevacuat la timp din clădire printre care şi un minor. De asemenea, s-a intervenit pentru oprirea alimentării cu gaz a blocului şi se efectuează verificări în acest sens”, a fost comunicatul transmis de ISU Covasna și preluat de sursa

menționată anterior.

Citește și: Martorii exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani fac declarații tulburătoare: „Nu puteai să te uiţi, vedeai oamenii cum sar"

O echipă din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții a efectuat o evaluare detaliată a structurii clădirii afectate de deflagrație și a concluzionat că nu există probleme de siguranță structurală. Drept urmare, autoritățile au decis să permită accesul locatarilor în clădire, asigurându-i că imobilul este sigur pentru a fi locuit.

Locatarii, care au fost evacuați în urma incidentului, pot acum să se întoarcă în apartamentele lor fără riscul unor pericole suplimentare.