Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime de află în stare gravă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 iun 2024, 13:31

Explozie la magazinul Dedeman din Botoșani

Sursa: Inquam- Denis Grosu

O explozie puternică a avut loc la magazinul Dedeman din Botoșani vineri, 7 iunie. Numărul persoanelor rănite în explozie a crescut la 13.

Update: Până în acest moment, 13 persoane au fost rănite în explozie, dintre care 4 sunt în stare gravă și doi pacienți necesită intubare. Cei afectați prezintă arsuri de diferite grade, acoperind între 10-15% din suprafața corpului, predominant în zona superioară, notează Antena3CNN. Doi dintre pacienții grav răniți vor fi transportați pe cale aeriană la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar ceilalți doi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, transportul fiind organizat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Update: Din primele informații furnizate de ISU Botoșani, explozia s-a produs de la o butelie din birouri. Numărul persoanelor rănite în explozie a crescut la 12.

Vineri dimineață, o explozie puternică urmată de un incendiu a zguduit magazinul Dedeman din Botoșani, forțând autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție și să evacueze rapid toți clienții și angajații.

Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani

Până în prezent, zece persoane au necesitat îngrijiri medicale în urma incidentului, iar echipele operative sunt în plină desfășurare a misiunilor de căutare și salvare în interiorul magazinului, încercând să identifice și să evacueze eventualele victime surprinse de suflul exploziei, notează știrileprotv.ro. Intervenția rapidă a autorităților este crucială pentru a asigura siguranța tuturor celor afectați de această tragedie.

Citește și: Tragedie în Mehedinți: Un TIR a căzut în Dunăre de la 20 de metri înălțime. Șoferul, găsit mort după șapte ore de căutări

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, victimele sunt în stare conștientă, suferind de diverse traumatisme și arsuri, necesitând intervenții medicale urgente pentru stabilizarea și tratamentul acestora.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Au fost date informații despre alertarea elicopterului SMURD și prealertarea avionului SMURD pentru optimizarea misiunii de răspuns. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Botoșani, la acest moment, nu s-ar fi înregistrat nicio persoană decedată. De asemenea, s-a comunicat că incendiul a fost lichidat.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD. Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

Incendiul este lichidat” se arată în comunicatul transmis de ISU Botoșani și preluat de sursa menționată anterior.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

ISU Botoșani a transmis că, având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Misiunea este în desfășurare dinamică.

Citește și: Incendiu devastator la un atelier de tâmplărie din Aiud: 16 persoane au fost evacuate, după ce focul s-a răspândit la o pensiune și o locuință

Vineri, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a comunicat că circulația este afectată pe DN 29 la ieșirea din Botoșani spre Suceava, din cauza intervenției echipajelor celor de la ISU Botoșani.

„Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie”, a transmis DRDP Iaşi.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?