Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari! A fost activat planul roșu de intervenție

Author: Lavinia Medrea

A fost activat planul roșu de intervenție

Sursa: Captură YouTube Ziua de Constanța - colaj Kanal D

Pompierii ISU Dobrogea din județul Constanța au fost chemați în cazul unui incendiu violent la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în această după amiază la Rafinăria Petromidia Năvodari, relatează Ziua de Constanța

Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari

Potrivit primelor informații, un incendiu violent a izbucnit în urma exploziei. De asemenea, s-a activat planul roșu de intervenție.

Citește și: Accident violent în Focșani! Două femei au ajuns în spital după ce s-au ciocnit

„Intervenim cu nouă autospeciale de stingere, cinci ambulanțe SMURD, trei ambulanțe SAJ două autoscări. Vin în sprijin alte cinci autospeciale de la Călărași, Ialomița și Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Incendiul degajă extrem de mult fum la instalația de distilare a motorinei, motiv pentru care s-a activat planul roșu de intervenție la nivelul județului pentru a se gestiona eficient misiunea de stingere.

La nivelul județului Constanța s-a majorat și capacitatea operațională prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. 

Forțele de teren vor fi suplimentate cu nouă autospeciale de stingere, dintre care două din județul Călărași, două din județul Ialomița, una din județul Tulcea și patru de la ISU BIF, pentru a se optimiza misiunea de răspuns.  

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Incendiu puternic într-un depozit din Voluntari! De la ce a pornit focul

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Năvodari, s-a confirmat că este vorba despre un incendiu extrem de grav, pornit de o pompă de la Mhc. 

Câte victime sunt, în urma incendiului

Deocamdată nu se știe câte victime sunt. Un laborator al Gărzii de Mediu a fost trimis în zonă pentru efectuarea unor analize. Autoritățile spun că, momentan, nu sunt victime.

Locuitorii din zonă au fost atenționați de existența incendiului cu un mesaj Ro-Alert. 

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT”, au declarat reprezentanții IGSU. 

Conform IGSU, la locul incidentului echipajele operative au făcut măsurători, în urma cărora nu s-au găsit substanțe periculoase. 

IGSU a confirmat că nu există, la acest moment, victime.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.