Explozii în Transnistria! Două turnuri de comunicație de la centrul de radio și televiziune au fost aruncate în aer. Maia Sandu a convocat Consiliul de Securitate

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 ian 2023, 06:00

Explozii în Transnistria! Două turnuri de comunicație de la centrul de radio și televiziune au fost aruncate în aer. Maia Sandu a convocat Consiliul de Securitate

Sursa: Twitter

În dimineața de azi, în localitatea Maiak, din regiunea Transnistria, au avut loc două explozii. Două turnuri de comunicație au fost aruncate în aer.

Azi dimineață, două explozii au avut loc în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Două explozii au avut loc în Transnistria azi dimineață. Două turnuri de comunicație au fost aruncate în aer

În cursul dimineții de astăzi, 26 aprilie 2022, au avut loc două explozii în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, relatează Reuters.

Citeste si: Cât este în prezent nivelul radiațiilor în Cernobîl. Au trecut 36 de ani de la cea mai gravă catastrofă nucleară civilă

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar a doua la 7:05. Din fericire, nu există victime

Zona în care erau amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului a venit un grup de genişti, care a precizat că, luni, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost depistat aproape de clădire.

Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost distruse, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Citeste si: Ucrainenii anunță că au lovit "Moscova", crucișătorul emblematic al marinei ruse de război

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova a declarat că scopul urmărit este de a crea motive de tensionare a situaţiei de securitate în Transnistria, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai transmite Deschide.md.

„Urmărim cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația. Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare”, a spus, marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a mai precizat că Vladimir Putin nu are în program alte discuții cu omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, având în vedere tensiunile din stânga Nistrului.

Maia Sandu a convocat, azi, o ședință a Consiliului de Securitate, iar liderul pro-rus al regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a transmis că Moscova ar trebui să înceapă următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după

ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters, citat de Digi24. Această nouă etapă ar avea în plan și Transnistria.