Extract de vanilie
Varianta 1
Cost estimativ: 15 lei pentru 100 ml extract de vanilie
Ingrediente
100 ml vodca/ coniac
2-3 pastai de vanilie
Un borcan curat, etans
Mod de preparare
Pastaia de vanilie se curata de seminte, apoi semintele se pun in borcan.
Pastaia de vanilie se taie cat mai marunt si se pune, de asemenea, in borcan.
Se toarna vodca/ coniacul si se inchide etans.
Se lasa la loc racoros si intunecat, timp de 3 luni, agitand din cand in cand.
Este de preferat sa se foloseasca un borcan sau o sticla inchisa la culoare.
Se desface borcanul dupa cele cateva luni si se strecoara extractul.
Se foloseste o lingurita extract de vanilie la 500 ml lichid sau compozitie.
Daca se tine la rece intr-un recipient inchis, termenul de valabilitate poate sa fie nelimitat.
Varianta 2
Cost estimativ: 30 lei pentru 500 ml extract de vanilie
Ingrediente
5 pastai de vanilie
300 g zahar
150 ml apa
Mod de preparare
Se blendeaza vanilia pana cand devine pudra (avand grija sa curatam bine peretii blenderului).
Cand vanilia este suficient de fina, se toarna sirop de zahar, putin cate putin pana cand se omogenizeaza ca o pasta.
Pentru siropul de zahar, se pune la fiert zaharul cu apa, iar cand a dat in clocot se lasa sa fiarba pana cand incepe sa devina dens, dar nu se coloreaza.
Dupa ce se toarna siropul, se blendeaza inca 2-3 minute pentru a ne asigura ca totul este omogen, apoi se toarna in sticlute si se poate folosi.
Varianta 1
Ingrediente
100 ml vodca/ coniac
2-3 pastai de vanilie
Un borcan curat, etans
Mod de preparare
Pastaia de vanilie se curata de seminte, apoi semintele se pun in borcan.
Pastaia de vanilie se taie cat mai marunt si se pune, de asemenea, in borcan.
Se toarna vodca/ coniacul si se inchide etans.
Se lasa la loc racoros si intunecat, timp de 3 luni, agitand din cand in cand.
Este de preferat sa se foloseasca un borcan sau o sticla inchisa la culoare.
Se desface borcanul dupa cele cateva luni si se strecoara extractul.
Se foloseste o lingurita extract de vanilie la 500 ml lichid sau compozitie.
Daca se tine la rece intr-un recipient inchis, termenul de valabilitate poate sa fie nelimitat.
Varianta 2
Ingrediente 5 pastai de vanilie
300 g zahar
150 ml apa
Mod de preparare Se blendeaza vanilia pana cand devine pudra (avand grija sa curatam bine peretii blenderului).
Cand vanilia este suficient de fina, se toarna sirop de zahar, putin cate putin pana cand se omogenizeaza ca o pasta.
Pentru siropul de zahar, se pune la fiert zaharul cu apa, iar cand a dat in clocot se lasa sa fiarba pana cand incepe sa devina dens, dar nu se coloreaza.
Dupa ce se toarna siropul, se blendeaza inca 2-3 minute pentru a ne asigura ca totul este omogen, apoi se toarna in sticlute si se poate folosi.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta