Fa-i bebelusului tau masaj dupa fiecare baita ca sa se dezvolte armonios!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 16:44

Pentru bebelus, masajul este o adevarata placere. Nu ezita ca dupa fiecare baita sa ii masezi corpul, insa trebuie sa inveti tehnicile de baza ca miscarile sa fie eficiente.

Masajul sugarului este indicata pentru ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, poate daignostica si corecta eventualele deficiente, prin folosirea unor tehnici, miscari si manevre care determina posturile si miscarile corecte ale bebelusului. Masajul practicat cu regularitate il ajuta sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de noutatile aparute in primul an de viata.

Aceasta gimnastica influenteaza bebelusul in mod benefic, pozitiv atat din punct de vedere psihic, cat si motor.

Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii), stimuleaza digestia (inlaturand colicile).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.