Facebook, decizie RADICALA dupa atacul din Noua Zeelanda. Cum vor fi afectati utilizatorii

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 12:45

Facebook Inc. a anuntat, pe Twitter, ca a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri, la nivel mondial, care au legatura cu atacul de la moscheea din Noua Zeelanda.

„In primele 24 de ore, am eliminat 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului, la nivel global, dintre care peste 1,2 milioane au fost blocate la incarcare ...”, au scris reprezentantii Facebook, intr-un tweet, sambata seara.

Compania a mai precizat ca a eliminat inclusiv toate versiunile editate ale videoclipurilor, din respect pentru persoanele afectate de aceste filmari si ca urmare a preocuparilor exprimate de autoritatile locale, transmite site-ul agentiei de stiri Reuters, potrivit mediafax.ro.

Numarul de morti dupa atacul de vineri de la cele doua moschei din Noua Zeelanda a crescut la 50 de persoane. Atacatorul a transmis live atacurile pe Facebook, timp de 17 minute, folosind o aplicatie destinata fanilor de sporturi extreme, iar copiile au fost distribuite de utilizatorii retelei sociale inca multe ore dupa atac.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prim-ministrul din Noua Zeelanda, Jacinda Ardern, a declarat ca doreste sa discute cu Facebook despre feature-ul de live streaming al retelei.