Facebook își schimbă numele. Când s-ar putea produce modificarea

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 20 oct 2021, 15:18

Facebook, cea mai mare rețea socială din lume

Sursa: pexels.com

Compania Facebook intenționează să își schimbe numele, informează o sursă citată de The Verge.

Informația că Facebook și-ar schimba numele apare într-o perioadă în care compania Facebook se confruntă cu un control din ce în ce mai mare din partea guvernului american, notează Mediafax.ro.

The Verge susține că CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea anunța modificarea în conferința anuală Connect, care ar putea avea loc pe 28 octombrie 2021. Momentan Facebook nu a confirmat informația.

Rebrandingul Facebook ar poziţiona reţeaua de socializare ca unul dintre numeroasele produse sub o companie mamă, care va supraveghea, de asemenea, grupuri precum Instagram, WhatsApp, Oculus şi altele, potrivit Reuters.

The Verge scrie că un posibil nume pentru compania condusă de Mark Zuckerberg ar putea avea de a face cu termenul „Horizon”. Recent, Facebook şi-a redenumit platforma sa de gaming în dezvoltare denumită „Horizon” în „Horizon Worlds”.

În ultima vreme CEO-ul Facebook a pus accent pe conceptul de metavers, iar schimbarea ar putea avea legătură cu acest lucru. Metavers reprezintă o lume online în care oamenii pot folosi diferite dispozitive pentru a se deplasa şi comunica într-un mediu virtual.

Facebook a investit masiv în ultima vreme în realitatea virtuală (VR) şi realitatea augmentată (AR) şi ar plănui să îşi conecteze cei aproape trei miliarde de utilizatori prin intermediul mai multor dispozitive şi aplicaţii.

Citeste si: Zi neagră pentru Facebook! Toate aplicațiile companiei, Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, au picat! Pierdere uriașă pentru Mark Zuckerberg

Facebook va angaja 10.000 de oameni în Europa

Compania Facebook a anunțat recent că va crea 10.000 de joburi în Europa. Gigantul media condus de Mark Zuckerberg plănuiește să angajeze 10.000 de persoane cu calificări înalte în Europa, pe parcursul următorilor 5 ani.

Țările vizate de Facebook pentru acest lucru sunt Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune.

Europa este extrem de importantă pentru Facebook.

De la miile de angajați din UE, până la milioanele de companii care folosesc aplicațiile și instrumentele noastre în fiecare zi, Europa este o parte importantă a succesului nostru, iar Facebook este parte din succesul companiilor europene și economiei în ansamblu”, au declarat într-un comunicat oficialii companiei.

Facebook a lăudat în comunicat nivelul înalt de educaţie a tinerilor pregătiţi la universităţile europene.

Reprezentanții Facebook au dezvăluit că cei 10.000 de viitori angajaţi vor ajuta să construiască metaversul, conceptul invocat recent de Mark Zuckerberg. 

Citeste si: Facebook vrea să angajeze 10.000 de specialiști în Europa. Ce trebuie să faci ca Mark Zuckerberg să fie șeful tău