Faceti cunosctinta cu un sportiv de maraton in varsta de 87 de ani VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:52

Sportul e viata lui!

Faceti cunostinta cu Radu Dumitru. Un batranel simpatic din Piatra Neamt si mai vioi decat va imaginati! La cat e de sprinten ar putea starni invidia multor tineri. Nu de alta, dar de 40 de ani alearga ca o caprioara si castiga medalii dupa medalii la cele mai dure competitii de cros din lume. Dovada stau zecile de medalii cu care pensionarul si-a tapetat sufrageria.

Bunicul maratonist a participat la 17 curse maraton, a vazut lumea la competitii atletice internationale si vrea mai mult.
Acum se pregateste pentru Campionatul Mondial de Atletism pentru veterani din Brazilia, de la Porto Alegre. Si a confirmat deja participarea, asa ca se pregateste intens.

Sportivul are cateva secrete si spune ca alimentatia este cheia reusitei. De cand se stie nu consuma carne aproape deloc, bea cam doi litri de lapte noaptea in loc de apa si ziua munceste prin gradina cot la cot cu nepotii. Si mai are pensionarul nostru un secret: Stejarul din gradina pe care il imbratiseaza inaintea fiecarui concurs si de la care isi trage seva energiei, spune el.
Un oras intreg il cunoaste pe nea Dumitru. Vecinii nu se mai mira cand il vad trecand ca Rapidul de Iasi pe la ei prin poarta. Chiar daca alti pensionari de varsta lui se uita lung la el si il cred iesit din comun, nea Dumitru e convins ca odihna e boala sigura.


 

Taguri: