Faceti cunostinta cu singurul detinut in libertate din Romania! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 nov 2020, 06:00

El este Marius Pampu. Video editor,ziua si detinut, noaptea. De 12 ani e inchis in penitenciarul Craiova, dar pe ultimul si l-a petrecut jumatate in libertate, jumatate in detentie.

Jurnalist de meserie, Marius a calcat stramb in fata legii. Cu o mama alcoolica acasa, scandalurile se tineau lant. Pana intr-o zi cand s-a facut o liniste ca de mormant. Fostul reporter si-a ucis mama cu o singura lovitura. Habar n-avea, sustine el, ca atunci cand a plecat sa se culce, cea care i-a dat viata murise.

A facut orice, doar ca sa-si uite conditia de detinut. Apoi, la sase ani distanta de cand a fost incarcerat, a aparut si o raza de speranta.
Un coleg care l-a vizitat a simtit ca a ajuns la limita disperarii si, impreuna cu o colega, a hotarat sa-l ajute pe Marius prin intermediul Fundatiei Romane pentru Artele Comunicarii. A fost primul pas spre libertatea chiar si de 8 ore. Pentru comportamentul sau exemplar, din spatele gratiilor, a devenit primul detinut din Craiova care poate merge neinsotit la serviciu.

Pentru ca oamenii sa cunoasca realitatea din inchisoare, Marius Pampu a realizat si un documentar, despre folclorul de penitenciar.
Prin muzica, spune el, detinutii devin mai buni. Luna viitoare va pariticipa cu filmul sau la Bucuresti, la un festival dedicat detinutilor. Marius Pampu spera sa fie eliberat cat mai curand, ca sa-si poata reface viata. Isi doreste cu ardoare sa munceasca si sa aiba o famile, asa cum nu a avut.