Facturile la curent l-a adus la disperare pe un bărbat din Gorj! A vrut să se sinucidă: „Nu mai am nicio susținere, nimic”

Author: Lavinia Medrea

Facturile la curent l-a adus la disperare pe un bărbat din Gorj! A vrut să se sinucidă: „Nu mai am nicio susținere, nimic”

Sursa: PixaBay

Scumpirile la curent și gaze încep să facă ravagii mai grave decât cele financiare. Un bărbat din Gorj a ajuns în pragul disperării după ce a constatat că nu își mai permite să plătească facturile la curent și gaze, astfel că a ajuns să-și dorească să se omoare.

Ministrul Energiei îi încurajează pe oameni să nu plătească facturile uriaşe şi îi acuză pe furnizori de hoţie. Furnizorii, de asemenea, spun că, de fapt, legea compensării nu ajută cu prea mult lucru. Din păcate, la mijloc sunt oamenii care ajung în imposibilitatea de a mai plăti facturile.

Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă pentru că nu-și permite să plătească facturile la curent

„800 de lei şi am mai dat acum vreo două săptămâni încă 600 de lei. Am zis decât așa... nu mai am nicio susținere, nimic”, a declarat bărbatul din Gorj, care nu poate să plătească factura la curent.

Citeste si: ANRE a făcut anunțul! Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriașe la energie. Specialiștii au explicat pas cu pas

Pentru el, plata facturii este picătura care umple paharul. Bolnav, cu doi copii şi fără un loc de muncă, a încercat să se omoare când a văzut cât de mare este factura la curent. Soţia lui a fost cea care l-a salvat în ultimul moment.

Ministrul Energiei încurajează oamenii să nu plătească facturile

Pare că Virgil Popescu, ministrul Energiei, încearcă să creeze un scandal intenționat, încurajând oamenii să nu plătească facturile la curent și gaze.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Se pare că vinovați sunt furnizorii care au trimis facturi mari către clienţi, ignorând legea. În fapt, ANRE spune că un singur furnizor important a trimis facturi necompensate. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu românii care nu pot plăti facturile la energie electrică. Alternative pentru cei care riscă debranșarea de la curent

Nu oricine beneficiază de compensare şi plafonare. Aşa cum a fost gândită legea plafonării- asta a făcut de fapt: a dat posibilitatea în această iarnă facturilor să crească”, a declarat Dumitru Chisăliță, expert în Energie.

Oricât de mari ni s-ar părea facturile și ne-ar frustra acest lucru, neplata lor nu este o soluție. 

ANRE controlează furnizorii de energie

ANRE a început să controleze la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Conform datelor transmise, doar 10% dintre românii consumatori de gaze vor primi compensări, doar 15% vor beneficia de o reducere de cel mult 30 de lei la facturi, iar 25% din consumatori casnici de energie electrică nu se încadrează în condiţiile de consum şi nu vor avea parte de compensaţii.

Citeste si: Cum să plătești cât mai puțin la gaze naturale pe timpul sezonului rece?

De asemenea, aproximativ 60% dintre ei vor primi doar 1- 2 lei compensare pe lună.