Faina toxica: ce tip de faina este toxica, nu trebuie cumparata

Author: B.M.
Actualizat: 22 iun 2020, 13:56
Faina toxica: ce tip de faina este toxica, nu trebuie cumparata

Afla care sunt tipurile de faina toxica. Ce faina nu trebuie sa cumperi in aceasta perioada de la magazin: face mai mult rau decat bine.

Faina este unul dintre ingredientele de baza in alimentatia romanilor, fiind consumata zilnic sub diverse forme: fie in paine, fie in preparate de patiserie, fie in unele prajituri sau mancaruri. Faina este foarte cautata si in aceasta perioada de pandemie cu coronavirus, fiind unul dintre alimentele neperisabile preferate de romani.

Aflati insa ca nu toate tipurile de faina sunt bune pentru organism. Iata tipurile de faina toxica.

Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval

Citeste si: Fasole toxica: cum iti dai seama daca fasolea pe care ai cumparat-o este toxica

Citeste si: Branza toxica: cum iti dai seama ce branza este toxica pentru organism! Semnele care iti arata ca nu e 100% naturala

Faina toxica: de ce este faina alba toxica

Contrar parerii generale, faina alba este unul dintre cele mai toxice alimente consumate de oameni. Din cauza modului in care este produsa, faina nu mai are absolut niciun element nutritiv, multitudinea de vitamine si minerale ramanand in taratele care nu mai sunt folosite.

Cel mai simplu mod prin care va puteti da seama cat de toxica este faina alba este sa urmariti ce se intampla cu insectele care reusesc sa intre intr-un sac cu faina.

Din cauza elementelor din compozitie, acestea mor aproape instantaneu.

Consumul regulat de faina alba duce la aparitia mai multor probleme de sanatate precum risc crescut de hipertensiune arteriala, atac de cord, accident vascular cerebral, obezitate, colesterol ridicat, artrita, probleme hepatice, sistem imunitar slabit, oboseala, depresie, anxietate sau hipoglicemie.

Citeste si: Lapte toxic. Bolile grave pe care le provoacă laptele

Faina toxica: ce contine faina alba

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru a fi de un alb imaculat, faina este tratata in procesul de productie cu dioxid de clor, sorbitan monosaturat si bromat de potasiu. Studiile au demonstrat ca bromatul de potasiu este cancerigen, fiind direct responsabil pentru tumorile tiroidiene, celulele intestinale si ale ficatului.

Faina alba contine si aloxan, care face ca painea sa iasa pufoasa si aerata. S-a descoperit insa ca aloxanul distruge anumite celule din ficat si favorizeaza aparitia diabetului.

Citeste si: Adevarul despre semintele prajite de floarea soarelui! Ce se intampla daca mananci seminte des

Faina toxica: cu ce poti sa inlocuiesti faina alba

Faina alba poate fi inlocuita cu succes cu alte tipuri, iar produsele precum painea sau prajiturile vor iesi la fel de gustoase, dar vor fi mai sanatoase.

Puteti opta spre exemplu pentru faina integrala de grau sau faina alba din grau intreg, ce contine o multitudine de minerale, precum fosfor, calciu sau magneziu dar si un complex bogat de vitamine precum vitaminele B si E.

Faina de nuca de cocos nu are gluten si este extrem de bogata in fibre si proteine. Singurul inconvenient este ca, la preparare, va trebui folosita mai multa apa.

Alte optiuni sunt faina de migdale, faina din seminte de floarea soarelui, faina din seminte de in, faina de hrisca, faina de ovaz sau faina din quinoa.

Faina integrala: reteta de prajitura cu faina integrala

Poti pregati foarte usor o prajitura delicioasa cu mere si stafide folosind faina integrala. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 20 de grame de faina integrala, doua oua, 150 de grame de zahar, 120 mililitri de lapte, 80 de grame de unt, 40 de grame de stafide, 2 mere mari, o lingurita de scortisoara, miez de nuca, 2- 3 linguri de rom.

Se pun intr-un vas ouale, zaharul si sarea si se amesteca cu un mixer, pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Ulterior se pune scortisoara si se amesteca din nou.

Se adauga laptele, praful de copt si faina integrala in trepte, amestecandu-se in mod repetat cu mixerul. Ulterior se topeste untul intr-o cratita si se incorporeaza in compozitie.

Se curata merele de coaja, se portioneaza si se amesteca cu stafidele, care au fost anterior fierte intr-un vas cu apa si cu rom. Se adauga marul in compozitie, se amesteca, dupa care totul se pune intr-o tava si se distribuie omogen. Se presara pe suprafata prajiturii zahar brun si se coace la cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.

Ulterior se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se presara zahar pudra si se consuma de preferat rece. Pofta buna!