Ingrediente
500 g naut uscat
1-2 catei de usturoi
O legatura de patrunjel
O lingurita chimion macinat (chimon sau cumin)
O lingurita coriandru macinat
1 lingurita de boia iute
O ceapa mica
1 lingurita bicarbonat de sodiu
300 ml ulei vegetal (eventual floarea soarelui)
Pentru servit:
Lipie orientala sau tortilla
2-3 rosii
Salata verde rupta marunt
Ardei iute dupa gust
Patrunjel tocat mare
1 lamaie taiata in sferturi
Mod de preparare
Nautul
Se zdrobeste intr-un robot de bucatarie sau intr-o masina de tocat carne.
Se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, condimentele, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit foarte marunt si o lingurita de bicarbonat.
Se lasa la rece cateva minute apoi se formeaza chiftelute plate si se prajesc in ulei vegetal pana devin aurii.
Se serveste cu patrunjel tocat mare, rosii taiate rondele, ardei iute rondele, dupa gust si lamaie.
Lipiile se incalzesc individual.