Familia Alexandrei, gravida care s-a stins pe patul de spital, este copleșită de suferință. ,,Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că îi e dor de mama?"

Author: Diana Ghita

Familia Alexandrei vrea să afle de ce fiica lor a fost ignorată de către medici

Sursa: botosaninews.ro; Facebook

Părinții, fratele și soțul Alexandrei au fost audiați ieri, 29 august. Aceștia fac declarații cutremurătoare. Mama gravidei dezvăluie că și-a pus încrederea în sistemul medical, până la proba contrarie.

Înainte de a se stinge din viață, femeia însărcinată a fost lăsată să se chinuie 7 ore cu durerile crunte pe care le acuza.

Citește și: Familia Alexandrei se află în stradă pentru a noua zi. „Ei acolo sunt plătiţi ca să ne trateze, nu să ne omoare”

Familia Alexandrei este copleșită de suferință

În aceste momente, familia Alexandrei este răpusă de durere, din cauza sfârșitului brusc al Alexandrei, care putea fi evitat.

În urma ei au rămas niște copii care încă își așteaptă mama.

,,Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că-i e dor de mama? Ce poţi să-i spui? Că noi nu ştim.", a declarat tatăl tinerei gravide.

Chiar dacă au trecut 10 zile de la moartea femeii, nu a apărut niciun fel de răspuns sau vreo explicație pentru tragedia întâmplată.

Însă familia Alexandrei face toate eforturile să scoată la suprafață adevărul din spatele nepăsării medicilor, care au lăsat-o pe tânără să agonizeze ore în șir pe patul de spital.

Părinții, soțul și fratele gravidei au fost chemați la mai multe audieri, unde le-au descris, în amănunt, anchetatorilor ce s-a întâmplat în noaptea în care Alexandra a decedat. 

,,Eu când vorbeam cu ea, nu ştiu pe la cât, pe la...

nici nu mai ştiu, 7 şi 4 minute... La 7 şi 5 s-a dat mesajul că: "Nu am aer!"", a dezvăluit Doina Miron mama Alexandrei.

Citește și: „Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mama gravidei și-a pus încrederea în sistemul medical

Tânăra însărcinată a fost internată la spitalul din Botoșani în jurul orei 23:00. Chiar dacă aceasta acuza dureri intense și sângerări, a fost lăsată 7 ore să se chinuie cu simptomele crunte care nu-i dădeau pace. Alexandrei i-au fost administrate doar un medicament și ser fiziologic, iar mai apoi a fost lăsată în grija asistentelor.

Doina Miron, mama gravidei, este asistentă medicală, iar în acele momente ea era de gardă la un alt spital. Aceasta a avut încredere că fiica ei este în afara oricărui pericol în grija colegilor ei, însă femeia s-a înșelat.

,,Eu am avut încredere oarbă în colegele mele, în sistem! Nicio clipă nu m-am gândit că nu o să se intervină", a mai spus mama tinerei decedate.

În acest sens, infirmiera și asistenta care se ocupau de salonul în care se afla Alexandra au fost audiate deja. Urmează să fie audiați și medicii care trebuiau să o preia pe tânăra însărcinată.

,,Se anunţă o anchetă fără precedent. Audierea doctorilor şi a doamnelor asistente medicale va continua. Au fost nominalizaţi cei care trebuiau să fie în turele pe care le-a prins Alexandra în timpul în care a fost internată în spital",  a spus Gianina Poroşniuc, avocata familiei îndoliate. 

Foarte mulți oameni s-au identificat cu Alexandra, regăsindu-se în situația prin care a trecut femeia. Aceștia nu au rămas indiferenți, ci au decis să protesteze vizavi de acest episod, cauzat de indiferența cadrelor medicale. Astfel, în fața spitalului din Botoșani se țin proteste de aproape două săptămâni.

„Toată lumea este revoltată, tot încep să iasă la iveală fel şi fel de întrebări neplăcute pe care le-au avut şi ei cu doctorii şi toată lumea speră să se ia nişte decizii corespunzătoare. În primul rând, ar trebui vinovaţilor să li se retragă dreptul de a mai practica medicina",  a declarat Vlad Miron, fratele gravidei decedate.

Măsurile luate, deocamdată, au fost trimiterea cadrelor medicale, de luna viitoare, la niște cursuri de empatie și sprijinirea familiei îndoliate, din punct de vedere financiar, de către autoritățile locale.

Citește și: A șaptea zi de revolte la Botoșani! Oamenii au ieșit în stradă pentru a face dreptate în cazul Alexandrei „Dacă nu ieșim din casă, nu se rezolvă nimic”