Familia lui Radu Brînzan, polițistul din Gorj care a murit în timp ce tundea iarba, nu va primi pensia de urmaș. Motivulul incredibil pentru care acest lucru nu se va întâmpla

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 sep 2024, 09:36

Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș

Sursa: Facebook/pexels

O nouă lovitură pentru familia lui Radu Brînzan, polițistul din Gorj care a murit în timp ce tundea iarba în curte. Se pare că aceștia nu vor primi pensia alimentară, iar motivul e unul incredibil.

Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș, deoarece bărbatul nu era încă la vârsta pensionării.

Citește și: Cine este polițistul din Gorj care a murit în timp ce încerca să taie iarba din curte. Radu era tatăl a doi copii și un agent respectat în colectivul său

Familia lui Radu Brînzan nu va primi pensia de urmaș

Familia bărbatului mai primește o lovitură. Soția și copiii lui Radu Brînzan nu vor beneficia de pensia de urmaș, așa cum se întâmplă în cazul fostelor cadre MAI și MApN decedate.

Potrivit legislației în vigoare, pensiile militare de urmaș se acordă „ copiilor și soțului supraviețuitor dacă susținătorul, la data decesului, era pensionar sau îndeplinea condițiile pentru obținerea unei pensii militare de stat”.

Radu Brînzan nu era încă la vârsta pensionării.

Radu Brînzan a murit în timp ce tundea iarba în curtea casei

Radu Brînzan era în timpul său liber și s-a gândit să își limpezească mintea și să se apuce de curățenie prin curte. Ce a urmat după a fost o adevărată tragedie. Bărbatul de 43 de ani a început să tundă iarba din curtea casei, însă a tras un prelungitor care nu funcționa.

Radu a încercat să-l repare, însă cablul era defect și s-a electrocutat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Bărbatul a fost găsit de poștașul care îi aducea corespondența, cel care a și sunat imediat la 112. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat și au fost nevoiți să constate decesul acestuia.

Radu Brînzan a lăsat în urma sa doi copii și o soție. Colegii din Poliție au transmis mesaje dureroase pe rețelele sociale, după moartea bărbatului.

„Sufletele noastre ne sunt cernite din nou! Radu Brînzan, polițist la IPJ Gorj, a decedat la numai 43 de ani. Radu a fost un profesionist, un coleg deosebit și un familist convins. În astfel de situații cuvintele sunt prea puține pentru a exprima durerea care ne-a cuprins! Suntem și noi alături de familia greu încercată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe! Dumnezeu să te odihnească în pace, Radu!”,

a anunțat Corpul Național al Polițiștilor pe pagina de Facebook.

Și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis un mesaj după moartea celui ce a fost Radu Brînzan.

„Cu mare durere în suflet, plângem pierderea unui coleg și om deosebit, profesionist desăvârșit, familist convins și prieten adevărat. Un astfel de om este Radu Brînzan, om cu dovedită credință în Dumnezeu, care a rânduit să îl ia de lângă semenii săi, la vârsta de 43 de ani.

În astfel de situații, cuvintele sunt prea mici și prea puține pentru a putea arăta durerea din suflete. Doliu, amintiri și momente de neuitat… atât ne-a mai rămas. Era un om minunat, tocmai de aceea nu o să îl uităm niciodată! Suntem alături de familie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și alinare a suferinței. Dumnezeu să te odihnească în pace, Radu!”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.