„Familia noastră a fost distrusă” Declarațiile sfâșietoare ale părinților celor doi copii spulberați de șoferul minor în Pantelimon. Răpuși de durere, aceștia vor pedeapsa maximă pentru vinovat

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 sep 2024, 10:43

Tatăl celor doi micuți a oferit primele declarații în fața anchetatorilor și a cerut pedeapsă exemplară pentru tânărul vinovat

 
Sursa: captură video Observator

Părinții celor doi micuți, distruși de durere, au oferit astăzi primele lor declarații în fața anchetatorilor și au solicitat o pedeapsă exemplară pentru tânărul vinovat.

Doi copii au fost victimele unui accident produs de un adolescent de 16 ani, aflat la volan fără experiență. Tatăl celor doi micuți, distrus de durere, a oferit primele declarații în fața anchetatorilor și a cerut pedeapsă exemplară pentru tânărul vinovat.

Citește și: Șoferul fără permis care a produs tragicul accident din Pantelimon și complicele său au fost conduși la audieri. Familia victimelor cere dreptate: „Să fie lege egală pentru toți!”

Tatăl celor doi micuți cere pedeapsa celui vinovat de moartea copilului său

Evenimentul tragic s-a petrecut la sfârșitul lunii iulie, când cei doi frați, un băiat de 9 ani și o fetiță de 7 ani, se aflau în parcarea Parcului Pantelimon. Mama lor a asistat neputincioasă la cum o mașină, scăpată de sub control, i-a strivit copiii. Băiețelul a murit pe loc, iar sora sa a fost grav rănită, medicii fiind nevoiți să îi amputeze piciorul.

Adolescentul de 16 ani, care conducea mașina, a pierdut controlul vehiculului și a lovit alte trei autoturisme parcate, care i-au prins pe copii într-o capcană fatală.

Tatăl celor doi micuți spune că, din acel moment, familia sa este distrusă. Acum, mai are doar două obiective majore: fiica sa și pedepsirea celui vinovat. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

„Noi trăim o dramă din acel moment. Familia noastră a fost distrusă. Aveam doi copii superbi. Pe unul nu-l mai am, fata este traumatizată. Ne e foarte greu să ne revenim. Acum am două obiective majore în viață: pedepsirea vinovaților și fata mea,” a declarat tatăl copiilor, potrivit Observatornews.

Adolescentul vorbea la telefon şi inhala gaz ilariant

Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului și fugă tânărului de la locul accidentului, alături de prietenul său care îi împrumutase mașina. Anchetatorii au schimbat încadrarea juridică din „ucidere din culpă” în „omor și tentativă de omor”, după ce au constatat comportamentul neglijent și periculos al adolescentului. 

Acesta este acuzat de omor, după ce s-a descoperit că, în momentul producerii accidentului, participa la un apel video pe telefon și inhala gaz ilariant.

„A fost cerut săptămâna trecută încă un raport de expertiză criminalistic la Institutul de Criminalistică dat fiind faptul că există un cumul de substanţe pe care şoferul îl avea în sânge în momentul accidentului. E vorba de patru substanţe. Două substanţe interzise şi două gaze, urmând ca laboratorul să stabilească concentraţia", a declarat avocatul familiei.

Autorul accidentului se află acum în arest preventiv, în timp ce prietenul său, în vârstă de 19 ani, este cercetat în libertate.