Familia Pascu și-a luat angajamentul să plătească cel puțin 33 de milioane de euro famiilor tinerilor uciși de Vald Pascu, în accidentul de la 2 mai

Autor: Diana Ghita

Câți bani le datorează familia Pascu părinților victimelor de la 2 Mai

Sursa: Capturi YouTube; Libertatea

După tragedia de la 2 Mai din 19 august 2023, familiile victimelor și cei trei răniți își caută dreptatea și compensațiile cuvenite în fața instanței.

Într-un efort de a-și obține drepturile, familiile lui Sebastial Olariu și Robertei Dragomir au solicitat compensații de cel puțin 33 de milioane de euro, pentru daunele morale și materiale apărute în urma accidentului de la 2 Mai, produs de Vlad Pascu.

Familiile tinerilor uciși de Vald Pascu cer daune de milioane de euro

Suma cerută de părinții victimelor urmează să fie acoperită, în prima fază, de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care va acționa, ulterior, împotriva lui Vlad Pascu, în cadrul unui proces civil.

Procesul penal împotriva lui Vlad Pascu este programat să înceapă pe data de 23 mai 2024, la Judecătoria Mangalia. În paralel, procesul civil va stabili compensațiile adecvate pentru familiile afectate și pentru cei trei răniți. Pe lângă daunele materiale, precum cheltuielile de înmormântare și de spitalizare, părinții tinerilor uciși la 2 Mai și cei trei răniți, din grupul în care se aflau Sebi și Roberta în momentul tragediei, solicită și daune morale, o chestiune care va fi evaluată de judecătorul de caz, Ancuța Popoviciu.

Citește și: Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj în memoria fiului său: „Vreau să-l am mereu pe Sebi lângă mine” FOTO

Conform Libertatea.ro, cei trei răniți au solicitat câte un milion de euro fiecare, în timp ce fiecare membru al familiei Dragomir a cerut compensații în valoare de șase milioane de euro. La totalul de 33 de milioane de euro se va adăuga și suma cerută de familia Olariu, însă, momentan, aceasta nu a fost făcută publică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cine va suporta daunele de 33 de milioane de euro

În ciuda disponibilității familiei lui Vlad Pascu de a suporta despăgubirile, acestea vor fi plătite din bunurile sau din banii inculpatului, deoarece răspunderea penală este personală. Inițial, sumele solicitate de cei prejudiciați vor fi achitate de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, care, prin intermediul unui proces civil, va urma să-și recupereze banii de la Vlad Pascu.

„Nu există asigurător aici, deoarece vehiculul condus de inculpat nu avea asigurare RCA.

Plătește BAAR într-o primă fază, după care Biroul se poate îndrepta împotriva inculpatului. Este o regulă specială în materia asigurărilor, asta vă pot spune, că lucrurile așa se vor derula. Despăgubirile vor fi preluate la plată de BAAR față de părțile civile.

Citește și: Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța

Dacă, cumva, se va întâmpla să se ajungă la o înțelegere – cel puțin în parte – cu privire la daunele materiale și inculpatul se va oferi să le plătească, atunci, sigur, Biroul va plăti

diferența. Dacă nu, BAAR va plăti totalitatea daunelor materiale și morale, iar ulterior, Biroul se socotește cu inculpatul, dar asta nu mai privește părțile civile”,  a explicat avocatul Bogdan Ezer, reprezentant al BAAR, potrivit sursei citate.