Familia studentei ucise in accidentul aviatic, SFASIATA DE DURERE: “Sora mea ar fi putut fi salvata”

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:18

Fratele studentei decedate in urma tragicului accident aviatic a facut primele declaratii presei cu privire la moartea surorii lui.

Familia Aurei Ion, medicul rezident care a murit in accidentul de avion din Apuseni, este zdrobita de durere si reproseaza mediatizarea excesiva a tragediei, scriu jurnalistii de la wowbiz. ro. Tatal fetei spune ca e "sfasiat de durere", iar fratele acesteia, Alexandru Ion, a dezvaluit pentru un alt post de televiziune  ca oficialitatile nu i-au contactat, ei afland de tragedie de la televizor.

" Nu, nu am fost anuntati de nimeni.

Tot ce am aflat a fost de la stiri. Au incercat mai multe persoane sa ne sune sa afle mai multe si nu stiam sa le spunem nimic. In cele din urma a venit si anuntul oficial si am aflat ca sunt doua persoane accidentate. Am sperat ca totul sa fie bine, avand in vedere ca la inceput au spus ca starea lor este stabila. Apoi au inceput sa intervina confuzii, ca aparea ca i-au gasit, apoi ca iar ii cautau, apoi ca au gasit avionul, unul zicea ca e zapada pana la brau, altul ca abia a acoperit pamantul, erau
tot felul de variante si pareri
", a povestit Victor Alexandru Ion.

Fratele Aurei spune ca e deranjat de mediatizarea mortii Aurei, din care s-a facut "un show".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

" Ar fi fost salvata daca s-ar fi actionat cu creier. Nu mi se pare ok ca a murit in conditiile in care erau la doar doi-trei kilometri si ii cautau peste 300 de oameni.

Au fost mediatizati doar oamenii cu functie inalta, raposatul pilot. Nu vreau sa reprosez nimic nimanui, e o vorba ca fiecare e responsabil pentru viata lui... dar cand te urci intr-un avion pilotul e responsabil pentru viata ta. Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni, am inteles ca pilotul era un om extraordinar, ca s-a intamplat din cauza cetii... Nu cautam sa acuzam, doar ca ne deranjeaza aceasta mediatizare, dintr-un deces se face un intreg show...
Era anul V, avea 23 de ani si era pasionata de ceea ce facea
", a mai spus Victor Alexandru Ion.

Aura Ion a murit in urma ranilor capatate in accident si a hipotermiei survenite in orele in care salvatorii nu reuseau sa ajunga la locul tragediei. In accident a mai murit si pilotul Adrian Iovan.