Familiile isi plang mortii! aproape 300 de oameni au cazut victime in razboiul altora

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:25

Aproape 300 de oameni, printre care si un tanar roman, student la facultatea din Cluj, au pierit in tragedia aviatica din Ucraina.

Au plecat cu gandul la o  vacanta in paradis, dar zborul lor s-a frant deasupra Ucrainei. Catastrofa a indoliat intreaga planeta. Mii de oameni isi plang acum mortii printre care se afla 85 de copii si bebelusi.

Sute de morti, mii de inimi sfasaiate si o singura intrebare: de ce? Tabloul tragediei din Ucraina nu are contur. Nu a mai ramas nimic din avionul despre care se stia ca este cel mai sigur din lume.

Intr-un singur minut, sute de vieti se sting.

Aproape 300 de oameni zburau spre o destinatie de vis. N-aveau sa stie ca e ultimul lor drum, spre moarte. Tragedia e cu atat mai mare cu cat in avion se aflau peste 80 de copii printre care si 3 bebelusi.

Cu numai cateva ore inainte de catastrofa o fetita zambeste fericita la gandul ca pleaca in vacanta din paradis.
Parintele i-a facut fotografia chiar pe scaunul de la geam al avionului. Ultima din viata ei. Este imaginea care acum face inconjurul lumii.

Nimeni si nimic nu prevestea catastrofa care avea sa zdruncine lumea intreaga. Nici macar pasagerii, care, incantati de vacanta exotica isi postasera pe conturile de socializare fotografii si mesaje in care isi anuntau pritenii unde pleaca. Postarile lor cutremura acum milioane de oameni de pe tot globul.


Cei 15 membrii ai echipajului erau toti malaezieni. Pe o pagina de socializare dedicata insotitorilor de zbor au fost postate imagini cu acestia: "Insotitorii de zbor nu mor niciodata, doar zboara mai sus", spune cineva in dreptul pozei celei mai tinere membre a echipajului. Angeline avea doar 30 de ani. Alaturi de Angeline se afla si Shazanah, in varsta de 31 de ani.

Erau tinere, frumoase si isi iubeau meseria.
Unele erau la inceput. Nu aveau mai mult de 30 de ani, dar erau gata sa-i salveze pe cei care urcau in avion alaturi de ele. N-au mai apucat sa faca asta. Nici nu si-au dat seama probabil ca moartea le da tarcoale. O spun acum cu lacrimi in ochi prietenii fetelor.

"Adio, prieteni!", scria un tanar pe internet cu putin timp inainte ca avionul mortii sa dispara pe cerul Ucrainei.
Un alt turist a postat pe contul de socializare o fotografie cu avionul MH 17, chiar inainte de a decola. Se referea probabil la avionul aceleasi companii care a disparut misterios in urma cu cinci luni.  O gluma morbida care, din pacate, avea sa devina realitate.

Familiile victimelor au fost duse la locul tragediei. 298 de morti si tot atatea familii indoliate care vor cu disperare  sa afle ce s-a intamplat.
Printre mormanele de fiare contorsionate si carbonizate li se spune ca ar fi ramasitele celor dragi. Adulti, copii din 11 tari: Olanda, Canada, Germania, Malaezia, Indonezia, Marea Britanie, Filipine, Belgia, Noua Zeelanda, Australia si Romania.

Dupa ce ieri autoritatile ne asigurau ca printre morti nu exista niciun roman, astazi Ministerul de Externe a dat cumplita veste. Un student la Facultatea de Medicina din Cluj, cu dubla cetatenie, romano-canadiana, se afla in avionul malaezian. Tanarul urma sa ajunga impreuna cu alti o suta de oameni la o conferinta internationala pe tema maladiei SIDA programata duminica in Australia.

Drama unei familii din Australia este dubla. Irene si George din Queensland erau inca in doliu dupa fiul lor si sotia acestuia, dupa ce avionul in care se aflau a disparut in martie deasupra Oceanului Indian. Acum, in tragedia aviatica din Ucraina si-au pierdut nepoata, si pe sotul ei care erau la bordul cursei mortii MH17.

Acum, mesajele de condoleante curg neincetat. Milioane de oameni din toata lumea sunt solidari cu familiile victimelor. De la o ora la alta, apar marturii si imagini care par ca adancesc si mai mult drama lumii.

Pana la finalul anchetei care va demonstra daca avionul a fost sau nu doborat de o mana criminala, aproape 300 de familii din toata lumea se pregatesc sa-si conduca pe ultimul drum copiii, parintii, rudele si prietenii.
##VIDEO117793##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii