Familiile lor vor sta cu sufletul la gura! O noua serie de militari romani pleaca in Afganistan VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:13

Cu lacrimi in ochi si cu o strangere de inima. Asa si-au luat ramas bun soldatii care pleaca in Afganistan de la familiile lor.

Sotii, copii, mame, tati, frati sau surori, fiecare militar lasa in urma pe cineva drag, cu teama ca poate nu se va mai intoarce acasa.

 

Adrian Murtaza este comandant de companie in cadrul batalionului 2 manevra Scorpionii Galbeni. Conduce o subunitate de peste o suta de ostasi si este la a patra misiune in afara granitelor tarii. De fiecare data, emotiile au fost la fel de mari.

 

Chiar daca nu o spun vadit in fata camerelor de filmat, multi dintre militarii care pleaca in Afganistan depind de banii pe care ii castiga in urma misiunii.

 

In functie de grad, acestia primesc intre 70 si 90 de euro pentru o zi petrecuta pe front. Daca facem un simplu calcul, asta inseamna o leafa de aproximativ 18 mii de euro intr-o jumatate de an.

Mai mult, pentru ei va fi si ultima misiune, ceea ce inseamna ca vor ramane fara un venit considerabil.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Sotii Gutzu s-au casatorit anul trecut.

Pentru ca au jurat sa fie impreuna si la bine si la greu, au decis sa plece impreuna in Afganistan.

 

Mai in gluma, mai in serios, militarii care si-au intemeiat de curand o familie spun ca-si vor petrece luna de miere pe front. Aproape sase sute de militari vor pleca pana la sfarsitul lunii ianuarie in provincia Zabul, din Afganistan.

 

Ministrul Apararii le-a ordonat militarilor sa se intoarca sanatosi si i-a asigurat ca face eforturi ca remuneratia sa fie pe masura. Romania

este prezenta de zece ani in teatrele de razboi din Afganistan.