Fanfara otomana Mehter cucereste Centrul Vechi din Bucuresti!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 08:20

In aceasta seara, incepand cu orele 22.00, trupa de instrumentisti Mehter va marsalui pe stradutele pitoresti din Centrul Vechi.

Imbracati in costume care respecta intocmai traditiile imperiale otomane, 21 de membri ai fanfarei militare aidoma celei de la Curtea sultanului Suleyman Magnificul, personajul portretizat in serialul cu acelasi nume,  difuzat la Kanal D, le vor oferi celor prezenti in Centrul Vechi un spectacol cu totul special.

 

Fanfara militara Mehter este strans legata de istoria militara a Turciei, fiind prezenta pe campurile de lupta, alaturi de corpul de elita al ienicerilor, cu scopul de a imbarbata ostirea otomana si a intimida inamicii.

 La curtile domnesti din Tarile Romane, acest gen de orchestra si ceremonialul pe care il reprezinta au, de asemenea, o istorie aparte. Incepand cu secolul al XVII-lea, fanfara  era primita in dar de la Inalta Poarta, odata cu insemnele puterii domnitorilor romani.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Nu ratati in aceasta seara, de la ora 22.00,

in Centrul Vechi, o intalnire inedita, care va va transporta in atmosfera de la Curtea lui Suleyman Magnificul!

 

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.