Ingrediente
500 g fasole uscata
3 catei usturoi
2 cepe mari
1 lingurita boia
3 foi dafin
sare, piper
ulei
Mod de preparare
Fierbeti fasolea cu multa apa si foile de dafin, usturoiul si o lingura de sare. (In oala normala aproximativ 1,5 ore iar la presiune 30 minute de cand a inceput sa fiarba.)
Strecurati apa de la fasole, dar retineti o cana din apa. Aruncati foile de dafin.
Pasati fasolea fiarta in robot (cu telul de piure) sau in masina de tocat. Adaugati cateii de usturoi striviti, sare si piper. Adaugati cate putin apa de la fasole si mai mixati in continuare pana obtineti consistenta dorita.
Incingeti intr-o oala ulei si caliti ceapa taiata julienne, adaugati putina sare si tineti pe foc pana se inmoaie si incepe sa se aureasca putin.
Adaugati boiaua, amestecati repede si stingeti focul.
Dregeti de sare si piper.
Serviti fasolea cu ceapa caramelizata deasupa si cu o salata de varza murata.