„Fata era dusă în casă și tatăl ei o resuscita”. Un copil de trei ani, din Cluj, și-a pierdut viața, după ce a căzut într-o groapă plină cu apă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 iun 2023, 08:51

Copila a fost găsită chiar de către mamă, în stare de inconștiență

Sursa: freepick

Un copil de doar trei ani, din Cluj, a murit, după ce, într-o clipă de neatenție, a căzut într-o groapă săpată chiar de către tatăl lui, în curtea casei. Tatăl și-a resuscitat copila până la sosirea echipei medicale.

Un copil de trei ani, din Cluj, a murit, după ce a căzut într-o groapă săpată de tatăl lui, pentru a face un beci. Copila a fost resuscitată minute bune, dar fără niciun rezultat.

Un copil de trei ani, din Cluj, a murit, după ce a căzut într-o groapă

Tragedia s-a produs ieri, 26 iunie, în jurul orei 19:00, în localitatea Finișel, comuna  Săvâdisla.

Tatăl fetei săpase o groapă, pentru a face un beci, doar că, din cauza ploilor abundente, groapa s-a umplut de apă. Preț de câteva clipe, copila a fost scăpată din ochi de către părinți, acela fiind momentul în care a căzut.

Copila a fost găsită chiar de către mamă, în stare de inconștiență. Speriată, aceasta a cerut ajutorul vecinilor. Până la sosirea echipajelor de poliție, tatăl copilei a resuscitat-o. 

Citește și: Cătălin, tânărul de 18 ani dispărut în apele Dunării, a fost găsit fără viață, după trei zile. Alerta a fost dată chiar de tatăl acestuia

„Din câte am înţeles a săpat acolo în spate să îşi facă beci şi s-a adunat apa. Acolo a căzut”.   „A venit mama fetiţei la noi aici şi a strigat că a picat fata în apă.

Nevasta s-a speriat, eu am fugit acolo, fata era dusă în casă şi tatăl ei o resuscita”,  au mărturisit vecinii, conform observatornews.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră

Imediat după efectuare apelului la 112, la fața locului, au ajuns mai multe ambulanțe SMURD, echipe de medici și de paramedici, dar și mai mulți pompieri.

Un elicopter SMURD de la Jibou a fost trimis, pentru a transporta copilul la spital, dacă i-ar fi revenit semnele vitale.

După ce tatăl a încercat să își resusciteze fiica, timp de aproximativ o oră, echipajele medicale au făcut același lucru, dar fără rezultat și au fost nevoite să declare decesul. Conform vecinilor, fetița de trei ani mai are un frate, iar mama lor a renunțat la locul de muncă, pentru a se putea îngriji de ei.

Aceștia laudă modul în care se ocupă de copii și nu înțeleg cum de s-a putut întâmpla o astfel de tragedie, mai ales că cercetările efectuate până acum arată că nu ar fi fost neîngrijiți.

Citește și: Un copil de doar trei ani și-a pierdut viața sub ochii părinților, după ce a căzut de pe o punte, într-un râu

„A lucrat o perioadă scurtă, dar tot timpul era cu ea, nu a lăsat-o aşa nesupravegheată, nici pe fată nici pe copil (n.r

băiat), deci nu ştiu ce s-a putut întâmpla”, „Se ocupa foarte bine de fetiţă, mama sa. Posibil neatenţia, posibil. Copiii sunt neastâmpăraţi şi dacă nu are grijă de ei, astea sunt consecinţele”,  au mai spus vecinii.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și o anchetă urmează să fie deschisă și de Direcția pentru Protecția Copilului.