Fata nestiuta a videochatului

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 sep 2020, 21:25

Ultimii ani au adus foarte multe schimbari pe piata locurilor de munca, in mare parta datorita avansului tehnologic si a dezvoltarii mediului online.

In acest sens, videochatul a devenit unul dintre cele mai populare si profitabile joburi, dar care este in continuare tratat ca un subiect tabu de multe persoane. Motivul? Cel mai probabil o puternica lipsa de informatii si tratarea cu superficialitate a acestei meserii.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce inseamna livechat sau videochat am intrat in culisele unui studio de videochat Galati, YesStudio, pentru a descoperi fata nestiuta a acestui domeniu.

In cele ce urmeaza, Alina Gheorghe, manager YesStudio.ro, ne va dezvalui mai multe despre ceea ce inseamna sa fii model de videochat, cat profesionalism exista in aceasta activitate si care sunt cele mai intalnite mituri legate de acest domeniu.

Cum ai descrie mediul de lucru?

„YesStudio.ro pleaca de la ideea ca felul in care se simt modelele la studio isi pune puternic amprenta asupra productivitatii si a interactiunii pe care o au cu clientii, iar din acest motiv incercam sa oferim un mediu de lucru cat mai

placut.

Stresul nu se regaseste sub nici o forma, iar fiecare model vine cu zambetul pe buze in fiecare zi. Aici au parte de un confort ridicat, tehnologie avansata, se lucreaza doar cu Logitech ProPTZ si tot ceea ce mai este nevoie pentru a fi un nivel de performanta cat mai ridicat, iar modelele sa se simta cat mai bine."

Sunt castigurile chiar atat de mari pe cat se vorbeste?

Foarte multa lume asociaza videochatul cu castiguri uriase, insa care este adevarul? Conducerea acestui studio de videochat Galati ne ofera

raspunsul cu privire la acest aspect:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Daca este sa vorbim despre veniturile incasate de modele, pot spune cu certitudine ca sunt peste media multor joburi din Romania.

De exemplu, YesStudio.ro ofera un salariu minim garantat de 3500 ron chiar in prima luna. Ceea ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca sumele pot varia in functie de randamentul pe care il prezinta modelele, fiind diferite de la o luna la alta. Ce-i drept, nu este nici o fata care sa se planga de venitul inregistrat, sumele castigate intr-o luna putand fi chiar si de peste 2000 de dolari.”

Cum ai descrie viata unui model de videochat?

„Le-as considera in primul rand ca adevarate profesioniste. Practic, lucreaza la fel ca la orice alt job, 8 ore pe zi dintre care una pauza, asta de 5 ori pe saptamana. De asemenea, programul este cat se poate de flexibil, astfel incat modelele sa se imparta cu succes intre viata profesionala si cea personala, familie, facultate sau orice altceva.

Spre deosebire de ceea ce crede lumea, ca modelele de videochat arunca sume exorbitante pe tot felul de lucruri, pot spune ca este un mit. Foarte multe dintre fetele care lucreaza la YesStudio sunt cu capul pe umeri si incearca sa investeasca banii castigati in afaceri sau sa cumpere ceva util, cum ar fi o casa sau o masina.

E o meserie care iti poate aduce foarte multe satisfactii, dar e foarte important sa vrei cu adevarat acest lucru, sa inveti constant si nu in ultimul rand, sa-ti faca placere. Consideram ca un model care iubeste ceea ce face va avea doar de castigat.”

Asadar, videochatul este un domeniu mai complex decat se pare, unde profesionalismul este cautat pe deplin si poate ca de aici vin si castigurile mari, mult peste media altor joburi din tara.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.