Favoritele principale la castigarea Champions League 2024-2025

Author: Diana Tilă
Actualizat: 04 sep 2024, 10:24

Sezonul 2024-2025 va fi unul cu adevarat special in istoria celei mai importante competitii inter-cluburi din nume si anume Champions League, dat fiind faptul ca vechiul format a devenit istorie, urmand sa se joace intr-un nou format, fara grupe.

Un nou format incepand din acest an

Incepand cu aceasta editie vor participa 36 de echipe, in loc de 32 cum se intampla inainte, iar fiecare echipa va disputa 8 meciuri in aceasta faza a competitiei, in loc de 6. Situatia va deveni extrem de interesanta inca din primele etape ale Ligii, tinand cont ca din cele 36 de echipe doar 8 vor fi calificate direct in optimile competitiei, urmand ca locurile 9-24 sa dispute baraj tur-retur, iar de la locul 25 in jos, echipele vor pleca acasa.

Legat de meciurile jucate de fiecare echipa, acestea nu se vor mai desfasura in sistem tur-retur ca in faza grupelor de la fostele editii, ci fiecare echipa va juca 4 meciuri acasa si 4 meciuri in deplasare, fiecare dintre meciuri fiind cu adversari diferiti, aflati in urma tragerii la sorti.

Putem adauga si faptul ca fiecare echipa primeste cate doua echipe din fiecare urna valorica, urmand sa joace un meci acasa si unul in deplasare cu adversarii din fiecare urna. Asadar, situatia va fi extrem de incinsa in noua editie si ramane de vazut care vor fi cele opt echipe care vor reusi sa isi asigure prezenta in optimile competitiei direct din aceasta faza a grupelor si care vor fi celelalte opt echipe care vor completa tabloul in urma barajului.

De asemenea, fiecare loc mai sus in clasament poate face diferenta, deoarece cu cat o echipa ocupa un loc mai bun, cu atat va avea parte de un adversar mai usor in faza urmatoare a competitiei, cel putin teoretic.

Favoritele principale la castigarea trofeului

Cand vine vorba de favoritele principale la castigarea trofeului UEFA Champions League in acest sezon, pe lista scurta regasim aceleasi nume care s-au batut la trofeu si in editiile recente.

Desi este detinatoarea trofeului, Real Madrid este vazuta cu sansa a doua la castigarea titlului european in sezonul 2024-2025, favorita principala fiind Manchester City, castigatoarea din urma cu doua sezoane.

Cand vine vorba de Manchester City (cota 3.25) si Real Madrid (cota 3.75), lupta este stransa in duelul cotelor oferite de agentiile de pariuri online, urmatoarele favorite fiind mult mai slab cotate la acest capitol.

Mai exact, urmatoarea favorita in ordinea cotelor este vazuta de specialisti o alta echipa din Premier League si anume Arsenal (cota 10.00), dupa care urmeaza Bayern Munchen (13.00), Barcelona (15.00) si Liverpool (18.00).

Evident, este prematur sa vorbim de o favorita reala in acest moment, fara sa se joace macar un meci din noua editie, insa cei care vor sa si parieze pe castigatoare Ligii din acest sezon o pot face chiar fara depunere, existand pe piata o multime de astfel de oferte din partea operatorilor licentiate de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc.

Revenind la favorite, putem spune ca la polul opus se afla trei echipe, fiecare avand cota 300.00 pentru a ridica trofeul, iar acestea sunt Dinamo Zagreb, Steaua Rosie Belgrad si Slovan Bratislava, echipe pe care, cu siguranta, nu vor miza prea multi microbisti.

In final, putem spune ca, desi vechiul format ne-a oferit atat de multe meciuri memorabile, noul format se anunta cel putin la fel de interesant si poate va face situatia chiar mai echilibrata decat era inainte. Noul format UEFA Champions League va debuta pe 17 Septembrie, iar microbistii vor urmari cu sufletul la gura meciurile, in mod sigur.