Fazele lunii februarie 2023: Când vom avea următoarea Lună Plină?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 12 oct 2023, 02:05

O fază a lunii înseamnă mai exact porțiunea luminată sau aparența ei ce poate să fie văzută de un observator, indiferent la ce se referă acesta.

Sursa: https://www.pexels.com/

Când va fi prima Lună Plină în Februarie?

Iată când va avea loc prima Lună plină în Februarie.

Ce sunt fazele lunii

O fază a lunii înseamnă mai exact porțiunea luminată sau aparența ei ce poate să fie văzută de un observator, indiferent la ce se referă acesta.

Există mai multe faze ale lunii prima fiind Luna Nouă sau Luna Întunecată. Aceasta are loc in momentul în care atât Soarele cât și Luna se află în opoziție față de Pământ, deci se află pe aceeași parte.

Fazele de lună plină cât și cea de lună nouă au loc cam pe același criteriu și anume atunci când Pământul, Luna și Soarele se află în aproximativ aceeași linie. Nopțile în care are loc Luna Nouă sunt destul de întunecate.

Citește și: Paștele 2023: Pe ce dată pică Învierea Domnului și câte zile libere vom avea?

Cele patru faze ale lunii sunt: Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină și ultimul Pătrar.

Calendarul ne arată cu ușurință când va avea loc prima Lună plină din luna februarie 2023, dar și toate fazele lunii.

Luna plină reprezintă faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade. 

În timp ce Luna plină aduce fericirea tuturor celor care au nevoie să vadă în timpul nopții, această fază a Lunii este supărătoare pentru astronomi. Strălucirea Lunii pline face dificile observațiile altor corpuri cerești.

Potrivit astrologilor, energia începe să crească odată cu Luna nouă și atinge apogeul două săptămâni mai târziu, odată cu Luna plină. În multe culturi, fermierii plantează când este Lună nouă și culeg când este Lună plină.

De asemenea, și în astrologie, semnificația Lunii pline este recolta, perioada în care culegi roadele. Luna nouă aduce la suprafață adevărul, inclusiv fața ascunsă pe care vrem să o ținem în “umbră”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Care sunt fazele lunii în luna februarie 2023

Durata unei faze lunare complete, de la lună plină la lună plină sau de la lună nouă la lună nouă, este de aproximativ 29 de zile și 12 ore.

Aceasta este ceva mai scurtă decât durata celor mai multe luni calendaristice, astfel încât fazele lunii se deplasează încet înainte în raport cu calendarul.

În anul 2023 vor avea loc două eclipse de Soare și două eclipse de Lună. Prima va fi o eclipsă de Soare hibridă, pe 20 aprilie, adică este inelară la început și la sfârșit, dar între timp poate fi percepută ca o eclipsă totală în jurul vârfului său.

Din păcate, această eclipsă poate fi văzută doar din Australia, Asia de Sud-Est și Micronezia.

Citește și: Horoscop Chinezesc 2023: Zodiile compatibile în Anul Iepurelui de Apă! Destinul le va aduce împreună

Iată care sunt fazele lunii în luna februarie:

- 02.2023 20:28 – Lună plină

- 02.2023 18:03 – Ultimul pătrar

- 02.2023 09:06 – Lună nouă

- 02.2023 10:07 – Primul pătrar

Sursă: calendar.center  

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?