Fazele lunii februarie 2024: Ce surprize ne aduc Luna Nouă şi Luna Plină din a doua lună a anului

Autor: Bianca Vidoi

Care este data la care are loc Luna Plină în luna februarie

Sursa: Unsplash

În luna februarie a anului 2024 vor avea loc două evenimente astronomice pe care pasionații spațiului le așteaptă cu nerăbdare.

Două evenimente astronomice importante vor avea loc în a doua lună a anului 2024, mai exact Luna Nouă și Luna Plină, ce reprezintă un motiv de bucurie și pentru pasionații de spațiu, dar și pentru cei de astrologie. Luna nouă din luna februarie o să intre în Vărsător și mai are denumirea de Super Lună, iar Luna plină ce o să aibă loc în a doua lună a anului o să fie în Fecioară, afectând astfel anumite caracteristici ale zodiilor.

Ce reprezintă Luna Nouă și Luna Plină din a doua lună a anului

Luna are o mișcare de rotație în jurul Pământului, iar fazele lunii reprezintă diferite aspecte ale lunii, ce sunt văzute de pe Pământ, în funcție de unghiul sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare. Această rotație este una aproape circulară, iar aceasta se repetă în 29,5 zile. Atunci când astronomii și astrologii spun că o să aibă loc Luna Nouă în luna februarie se referă că Luna se află între Soare și Pământ, iar discul este iluminat de pe fața nevăzută,

iar aceasta o să aibă loc la data de 8 februarie.

În momentul în care vorbim de Luna Plină, înțelegem momentul în care Luna se află la o depărtare de 180 de grade de Soare, iar discul este complet luminat, moment pe care oamenii îl vor admira la data de 23 februarie. Aceste momente astronomice influențează puternic zodiile, atribuindu-le diferite caracteristici specifice acestei perioade astrale, de care ar trebui să profite astfel încât să aibă un succes garantat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Lună Plină, 25 ianuarie 2024: Cum sunt zodiile influențate?

Vom avea parte de Luna Nouă în Vărsător, denumită și Super Lună, fiind prima Super Lună a anului, în zodia Vărsătorului, astfel fiind favorizate astfel începuturile în afaceri îndrăznețe, în care aveți încredere că o să vă aducă împăcare sufletească, dar și mai mulți bani în conturi, fiind recomandate și călătoriile sau investițiile, indiferent de sumele investite.

Astrologii consideră că aceasta este o perioadă foarte bună pentru noi începuturi în viața nativilor, fiind încurajată retrospecția în ceea ce privește cele mai importante aspecte ale vieții voastră, deoarece trebuie să ai tot mai multă încredere în instincte.

Luna Plină a lunii februarie 2024 îi influențează pe nativi din punct de vedere al emoțiilor, încurajând astfel nativii să își înțeleagă tot mai bine sentimentele, dar și să învețe să le comunice, astfel încât să nu existe confuzii care să ajungă să vă rănească.

Este o perioadă în care conexiunile dintre oameni sunt recomandate, fiind o zi perfectă pentru a cunoaște mai bine pe cineva. Luna Plină favorizează și prosperitatea și îndeplinirea dorințelor.

Care sunt fazele Lunii în luna februarie 2024

Deși în luna februarie au loc două mari evenimente astronomice, pe întregul parcurs al acestei luni vor avea loc mai multe schimbări ale Lunii, ce vor ajuta la mișcarea de rotație în jurul Pământului.

Iată care sunt cele mai importante faze ale Lunii în luna februarie 2024:

  • Pe data de 1 februarie: ultimul pătrar. Luna poate fi observată doar pe jumătate. Această fază are loc la miezul nopții și se finalizează până la amiază. Suprafața lunii va fi iluminată 49%.
  • 5 februarie: luna în descreștere. În această zi, luna este iluminată doar 10%.
  • 8 februarie: Luna Nouă. Suprafața lunii este iluminată 0%. Luna se află între Pământ și Soare pe orbită, iar partea din spate a Lunii este luminată și cea orientată spre Pământ este întunecată.

  • 12 februarie: Luna este în creștere. Iluminarea crește începând din această zi.
  • 16 februarie: Primul pătrar va putea fi observat începând cu această zi.
  • 19 februarie: luna va fi din nou în creștere, fiind vizibilă 76%.
  • 23 februarie: Lună plină. Iluminarea va fi de 100%, deoarece se află pe cealaltă parte a pământului, în comparație cu soarele.
  • 27 februarie: Luna va fi în descreștere, relatează wowbiz.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?