Fazele lunii iulie 2023: Când este Luna Plină și Luna Nouă?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 20 mar 2024, 02:35

Când avem Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar în luna iulie

Sursa: PixaBay

Fazele Lunii iulie 2023. Când avem Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar în luna iulie?

Fazele Lunii iulie 2023. Când avem Lună Plină și Lună Nouă în iunie 2023? Durata unei faze lunare complete, de la lună plină la lună plină sau de la lună nouă la lună nouă, este de aproximativ 29 de zile și 12 ore. 

Citește și: Solstiţiu de vară 2023: Pe ce dată pică în acest an?

Fazele Lunii iulie 2023 

Fazele Lunii  sunt diferitele forme în care apare Luna văzută de un observator de pe Pământ. Ele sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare. Aceasta variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Perioada de repetare a fazelor Lunii este numită  Lună sinodică  și are o durată de aproximativ 29,5 zile

Cele patru faze ale Lunii în iunie 2023 sunt următoarele:

Luna Nouă Iulie 2023   – când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar- 17 iulie

Primul Pătrar Iulie 2023  – când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta).

Se produce la șapte zile după Lună Nouă- 26 iulie

Luna Plină Iulie 2023 –  când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele). Se produce la șapte zile după Primul Pătrar- 3 iulie

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ultimul Pătrar Iulie 2023 –  când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar. Se produce la șapte zile după Lună Plină- 10 iulie

Citește și: Horoscop dragoste iulie 2023: Zodia care începe o nouă poveste de dragoste

Lună Plină Iulie 2023 

Luna Plină din iulie 2023 va cădea în semnul Capricornului, iar astrologii spun că va aduce cu ea promisiunea unor schimbări semnificative în viețile noastre. 

Luna Plină din iulie vine cu un mesaj puternic de consolidare și responsabilitate. Ne amintește să ne construim temeliile personale și profesionale, să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să ne consolidăm poziția în carieră. Este o ocazie unică de a ne asigura că relațiile noastre sunt solide și de a ne dezvolta în mod armonios, potrivit semnificații.ro.  

Ascultă îndrumările pe care le primești, ai încredere în intuiția ta și continuă să verifici pentru a te asigura că ești pe calea cea bună. 

 

 


Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?