Fazele lunii iunie 2023: Când vom avea Luna Nouă și Lună Plină?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 01 mar 2024, 12:40

Fazele lunii iunie 2023: Când vom avea Luna Nouă și Lună Plină

Sursa: freepik.com

Fazele Lunii iunie 2023. Când avem Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar în luna iunie?

Fazele Lunii iunie 2023. Când avem Lună Plină și Lună Nouă în iunie 2023? Durata unei faze lunare complete, de la lună plină la lună plină sau de la lună nouă la lună nouă, este de aproximativ 29 de zile și 12 ore. 

Fazele Lunii iunie 2023 

Fazele Lunii  sunt diferitele forme în care apare Luna văzută de un observator de pe Pământ.

Ele sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare. Aceasta variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Perioada de repetare a fazelor Lunii este numită  Lună sinodică  și are o durată de aproximativ 29,5 zile

Cele patru faze ale Lunii în iunie 2023 sunt următoarele:

Luna Nouă Iunie 2023   – când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută.

Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar- 18 iunie

Primul Pătrar Iunie 2023  – când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta). Se produce la șapte zile după Lună Nouă- 26 iunie

Luna Plină Iunie 2023 –  când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare

Soarele). Se produce la șapte zile după Primul Pătrar- 4 iunie

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ultimul Pătrar Iunie 2023 –  când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar. Se produce la șapte zile după Lună Plină- 10 iunie 

Citește și: Horoscop chinezesc IUNIE 2023: Vine luna lor de aur! Zodiile care primesc un dar divin

Lună Plină Iunie 2023 

Luna Plină din iunie 2023 va cădea în semnul Săgetătorului, iar astrologii spun că va aduce o energie de expansiune și transformare în viața noastră. Săgetătorul este un semn zodiacal asociat cu aventura, curajul, înțelepciunea și expansiunea spirituală.

Când Luna se afla în Săgetător, ea aduce o influență pozitivă, îmbunătățind abilitățile de comunicare, asumarea riscurilor și capacitatea de a privi spre viitor. 

Săgetătorului nu-i place expresia „Nu se poate” și se află aici pentru a-ți spune că poți cu siguranță, dar numai dacă devii clar și sincer și îți dai voie să înfrunți adevărul. 

Luna plină din iunie 2023 este o lună pentru deschizătorii de drumuri, care împinge spre expansiune, arătându-ți cel mai mare potențial și văzând viața ca pe o aventură incitantă ce trebuie trăită din plin.

Săgetătorul vrea să trăiești în libertate, adevăr și pasiune, așa că te susține pe deplin în tot ce ai în suflet acum- tot ce aduce libertate sufletului tău și scop în viața ta. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?